Parc de Crăciun de un milion de euro

Data publicării:
luminite craciun

Edilii din Constanţa au fost darnici de sărbători. Au cheltuit pentru amenajarea unui parc de Crăciun şi pentru luminile festive peste un milion de euro. Investiţia pare că a meritat: localnicii sunt fermecaţi de luminiţe.

Târâmul Magic din Constanţa costă.

Pentru Târgul de Crăciun, Primăria Constanţa a cheltuit, în 2016, cu 300.000 de lei mai mult decât anul trecut. Mai exact, 1,5 milioane de lei, comparativ cu 1,2 milioane de lei cât a costat târgul în 2015”, relatează Paul Greavu, reporter Digi24.

Milioanele de beculeţe si ghirlande colorate i-au fermecat pe localnici.

„Foarte frumos este! Și înainte era, dar acum este mai frumos, e mai elegant”, spune o femeie.

Dacă parcul a costat 1,5 milioane de lei, iluminatul oraşului de sărbători – patru milioane de lei. Aşa că nota a sărit de un milion de euro.

E un tărâm magic, un tărâm care a transformat țara piticilor cu mii de luminițe, cu un brad de aproape 20 de metri”, spune Valentin Ispas, organizator.

Într-o altă parte a ţării, târgul de Crăciun a costat de trei ori mai puţin. La Oradea a fost amenajat un patinoar, dar şi carusel, scenă pentru concerte, 40 de căsuţe cu bunătăţi şi au fost montate milioane de beculeţe colorate

Am alocat aproape 90.000 de euro, bineînţeles mare parte din cheltuieli au fost destinate onorariilor artiştilor pe care i-am invitat deoarece am avut nume mari, anul acesta. Am avut şi încasări de la comercianţii care au închiriat căsuţe la târgul de Crăciun şi din sponsorizări, aproximativ 50.000 de euro”, spune Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Potrivit edililor, 48.000 de euro au costat concertele.

Frumos, frumos, aranjat ca niciodată”, spune un localnic.

Bradul artificial, înalt de 12 metri, din Piaţa Unirii, a fost oferit gratuit de firma care asigură iluminatul public în oraş.

Și la Sibiu, costurile pentru luminițele de Crăciun, 100.000 de euro, au fost acoperite de taxa pentru organizarea târgului. Singura cheltuială care nu a fost acoperită a fost cea cu bradul, care a costat 6.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri