Parc în locul fabricii de betoane, la Mangalia 

Data publicării:
parc mangalia

Pe ruinele staţiei de betoane din Mangalia va fi construit Parcul Evergreen, care va fi plin de alei pietonale şi de verdeaţă. Acesta va fi construit chiar lângă calea ferată ce leagă Constanţa de Vama Veche.

Autorităţile locale din Mangalia spun că este un proiect futurist, un loc în care spaţiul verde va domina.

"Vom construi o pistă pentru roller-skateri, o să fie nişte fântâni arteziene, plus mobilierul urban, sanitarele se vor reabilita", spune Ciprian Popa, şeful serviciului proiecte din cadrul Primăriei Mangalia.

În plus, autorităţile promit că în tot parcul nu vor exista tarabe, magazine sau restaurante. "Este exclus să vorbim de un parc cu activităţi comerciale. Oraşul nu e foarte mare, avem peste tot, aşa că nu trebuie să aglomerăm un parc”, e de părere Cristian Radu, primarul oraşului Mangalia.

Valoarea proiectului este de patru milioane de euro, bani europeni, iar reprezentanţii Primăriei aşteaptă acum fondurile pentru ca, în cel mult două luni, să înceapă lucrările.

"Acest parc, de aproape trei hectare, trebuie să fie finalizat undeva la 31 decembrie 2015, anul acesta, tot pe axa veche, ne mişcăm puţin mai repede şi să sperăm că va fi gata în timp util", a mai spus primarul.

În mai puţin de două luni vor începe în Mangalia şi lucrările de reabilitare a falezei, proiect finanţat tot din fonduri europene, cu o valoare de trei milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri