România în care se poate. Parcare modernă, cu peste 200 de locuri, deschisă în București

Data actualizării: Data publicării:
card parcare

Într-o capitală sufocată de aglomerația din trafic, patru șoferi se bat zilnic pe un loc de parcare. Mulţi bucureșteni îşi lasă autoturismele pe unde apucă, fără să le pese că încurcă circulaţia. Aşa se face că trotuarele şi străzile s-au transformat în locuri de parcare. Prea rar reuşesc autorităţile să găsească soluţii. Totuși, vineri s-a făcut un mic pas spre normalitate. În Sectorul 4 a fost inaugurată o nouă parcare modernă, cu 236 de locuri şi staţii de încărcare pentru maşinile electrice.

Ioan Gaf Deac, administrator public al Sectorului 4, explică, de la volanul mașinii: „Accesul în parcare se poate face pentru abonați. Există cardul long range pe care îl citește automat, el trebuie să fie în autoturism”.

Cu un astfel de card, cei care își fac abonament pot intra în noua parcare de pe Șoseaua Olteniței. 

„Iar abonatul, de îndată ce a intrat în parcare, cu telecomanda pentru blocator, încă de la distanță își poate debloca locul de parcare și parchează foarte ușor”, spune Ioan Gaf Deac.

Din cele 236 de locuri de parcare, 70 sunt alocate celor care locuiesc în zonă și vor să își facă un abonament care costă între 10 și 20 de lei pe lună.

parcare sector 4
Noua parcare din Sectorul 4, de pe Șoseaua Olteniței, are 236 de locuri

Dacă cineva vrea să parcheze peste, blocatorul nu va opune rezistență, dar va emite o alertă, astfel încât orice conducător auto să înțeleagă că aici este un obiectiv peste care nu ai voie să treci.

„E prima oară când vin și vreau să văd și eu cum se procedează”, spune un bărbat.

„Era foarte necesară, pentru că vin să îmi iau copilul de la școală de aici și mereu se fac blocaje aici”, declară un altul.

Cei care nu își fac abonament primesc un tichet la intrare și plătesc 1 leu pentru două ore de staționare. Plata se poate face prin SMS, cu cardul sau numerar.

Ioan Gaf Deac, administrator public, ne arată cum să procedăm: „Efectiv îți scanezi tichetul de parcare, sistemul recunoaște cât ai de plată, selectez plata cu cardul... Și am primit chitanță”.

- Așa... Achitați. Acum scanați tichetul. O să iasă și chitanța.

- Super!

Parcarea este dotată cu camere de supraveghere, conectate la Poliția Locală. Tot aici există și trei stații destinate încărcării mașinilor electrice, gratuite.

Daniel Băluță, primar Sector 4: „Nevoia de locuri de parcare este uriașă. În Sectorul 4 sunt înmatriculate 150 de mii de autovehicule, iar locurile pe care le aveam la dispoziție erau 44 de mii. Intenția pe care o avem e că până la anul, până în 2020, să avem în total 12 mii de locuri de parcare noi”.

Alte două parcări cu aproape 500 de locuri ar trebui să fie gata una în iunie, la Piața Sudului, iar alta în septembrie, la Piața Berceni.

Numai în Sectorul 4 ar mai fi nevoie de aproape 100 de mii de locuri de parcare. Iar în tot Bucureștiul ar fi necesare 1.250.000 de locuri de parcare, în condițiile în care acum există puțin peste 300.000.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri