Parcul Bordei. Negocieri de milioane pe banii bucureștenilor

Data publicării:
parcul bordei

Primarul general Sorin Oprescu, secondat de câţiva consilieri generali, a încercat să îl convingă pe Costică Costanda să accepte o despăgubire mai mică faţă de cea stabilită de instanţă - 110 milioane de euro, faţă de 163 de milioane. Negocierile au eşuat, însă.

Nu, nu am căzut la nicio înţelegere. Am venit să facem o primă discuţie. Or să mai fie întâlniri. Oricum suntem în tribunal şi o să îl recuperez sigur. Suntem încă în judecată”, a declarat Costică Costanda.

Omul de afaceri cere 5.200 de euro pentru fiecare metru pătrat pe care îl deţine în Parcul Bordei.

„Putem vorbi de câteva mii de euro oricum în această zonă. Vorbim de zona Primăverii, Aviaţiei, Nordului, în general vorbim de preţuri destul de mari”, a explicat Dragoş Vîlceanu, preşedintele Asociaţiei Brokerilor Imobiliari.

Pentru a-şi recupera banii, omul de afaceri a blocat conturile Primăriei, luna trecută, lucru pe care Sorin Oprescu încearcă să-l evite pe viitor.

„Am ridicat acest sechestru până la terminarea procesului, până la finalitatea lui. Ultima întrevedere este în luna iunie”, a precizat primarul Sorin Oprescu.

În litigiul dintre primărie şi omul de afaceri ies în pierdere bucureştenii:

„Cu toţii va trebui să plătim câte 100 de euro pentru acest proces care miroase extrem de urât”, spune Silviu Văduva, consilier municipal din partea PDL.

Costică Costanda a câştigat în 2003 dreptul de proprietate asupra unui teren din nordul Capitalei, pe care Primăria Capitalei, condusă la acea vreme de Traian Băsescu dorea să ridice Satul Francez. Atunci a avut loc un prim schimb de terenuri, în care omul de afaceri a primit 28.000 de metri pătraţi din Parcul Bordei. În 2006, în mandatul lui Adriean Videanu, lucrurile au luat o altă întorsătură.

Omul de afaceri dorea să ridice mai multe construcţii pe terenul pe care îl deţine în Parcul Bordei. Primăria Capitalei nu i-a acordat însă autorizaţie de construire, dar i-a facut în schimb o propunere: să renunţe la terenul din Parcul Bodei şi să accepte, la schimb, unul la fel de mare în Cartierul Francez, acolo unde putea să construiască.

Pentru că nici acolo nu a putut să-şi dezvolte proiectul imobiliar, Costică Costanda a dat Primăria Bucureşti şi Consiliul General în judecată.

După trei ani de procese, magistraţii i-au dat câştig de cauză. Decizia este una definitivă şi executorie, dar nu şi irevocabilă.

Primăria mai speră la o şansă de câştig - recursul care va judeca în vară. Dacă nu, va fi bună de plată.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri