Sari la conținut

Părintele Necula: Avem nevoie de lideri în profesiile lor. Să ne creştem politicienii

Părintele pr. Prof. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie "Andrei Şaguna" din Sibiu a vorbit la Jurnalul de Seară despre omenie, credinţă, educaţie şi bunătate.

 • Cred că politicienii au nevoie de mai multă rugăciune. Toată clasa politică are nevoia de rugăciunea multă a poporului, ca să înţeleagă că are un popor obosit de răutate, indiferent din ce coloratura politică sunt. Au nevoie să înţeleagă că nu sunt unde sunt doar pentru interesul lor personal.
 • Să ne educăm copiii. E un popor care aşteaptă binele, obosit de răutate si jumătăţi de măsură. Ei (politicienii - n.r.) trebuie să înţeleagă că nu sunt unde sunt unde sunt doar pentru binele lor. Trebuie să ne rugăm mai mult şi mai atent.
 • O luăm pe scurtătură când e vorba de morală, e un moment bun să încercăm să naştem o generaţie nouă de copii. Care oricând poartă cu sine forţa de a mai crea un 1 Decembrie. M-am întrebat cine i-a crescut pe ai noştri la 1 Decembrie 1981, am remarcat că toată comunitatea îşi creştea copiii.
 • Cred că educaţia are nevoie de noi toţi. În fiecare linie se pot naşte genii, cert e că avem nevoie de lideri în profesiile lor. Avem nevoie de lideri. E important să învăţăm să fim oameni. Cultura civică nu se învaţă din manuale, ci din viaţa de zi cu zi, din atomul de omenie care se transferă la marea comunitate.
 • E o epocă grea pentru toate virtuţile, pentru dragoste, nădejde, credinţă, dar şi pentru necredinţă, că au aşa mult de lucru, cred că sunt disperaţi.
 • Istoria poporului nostru nu e o istorie de softuri, ci o istorie de hard pe care s-au construit câteva softuri de valoare.
 • Ţara e scuturată de lipsa de nedăjde, pentru că sunt mişcări dintr-o parte în alta. Adevărul e unui singur. Noi ne căutăm dreptatea. Este un cântec al dreptăţii personale, de a impune adevărul personal ca dreptate naţională. Este atacată credinţa, dar oamenii sunt plini de încredere. Lumea are nevoie de a reîncărca încrederea, prea des privim de sus lucrurile. Încrederea înseamnă să recunoşti că Dumnezeu are încredere în tine.
 • În ciuda aparenţelor şi raportărilor, cred în educatorul român, este dăruit să facă ceea ce noi nu suntem în stare.
  Cred că trebuie să privim în sus, e momentul să privim în sus.
  Cred că România e locul în care se împlineşte vocaţia românului.
 • Cred că vom face tot ce putem ca oameni să fim mai buni. Lucrurile nu depind de noi, dar lucrurile pe care le facem depind de noi
Pe aceeași temă