Părinți de Paște. Zeci de familii din Constanța au luat acasă copii orfani, de sărbători 

Data publicării:
puzzle cu scris

Lui Andrei, Paştele i-a adus cu adevărat lumină. A avut norocul să întâlnească un cuplu cu suflet mare, care l-a luat din centrul de plasament pentru a-i oferi bucuria sărbătorilor. Împreună cu soţii Chiţuică, băiatul a învăţat despre tradiţii, a ciocnit ouă roşii şi a mers la biserică. Iepuraşul a venit şi el încărcat cu daruri.

Familia Chiţuică nu are copii deocamdată şi s-a ataşat de Andrei. Cuplul are de gând să mai cheme băiatul în vizită la sfârşit de săptămână. Copilul a chiuit de bucurie când a auzit şi a promis că va lua numai note bune la şcoală.

„Îmi plac foarte mult copiii, am vrut să-i sprijinim și am vrut să le arătăm un exemplu de familie creștină și mai ales de Sfintele Sărbători, pentru a le arăta un exemplu, a spus Marcela Chiţuică

La fel ca Andrei, alte câteva zeci de copii orfani au avut norocul să cunoască o familie, chiar dacă doar în perioada sărbătorilor.

„Reprezintă o ocazie minunată pentru a petrece câteva zile, zile de sărbătoare, în cadrul unor familii care și-au deschis porțile și i-au primit”, a spus Raluca Branovici, șefa Centrului de Primire a Copilului în Regim de Urgență.

„De cele mai multe ori, la întorcere, copiii sunt foarte, foarte bucuroși că au legat noi prieteni. Învață să relaționeze în societate, în aceste familii au modele noi de relaționare, devin mai buni, mai generoși”, explică Daniela Paris, psiholog.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri