Parlamentarii ar putea primi în plus aproape dublu față de pensia medie din România

Data publicării:
AVIZ PENSII SPECIALE PARLAMENTARI INQUAMPHOTOS

Reporter: A fost votată o lege despre care aţi spus că nu prea sunteţi de acord, legea pensiilor pentru parlamentari. Cum veţi acţiona, o veţi retrimite la rediscutare?

Klaus Iohannis: Mă voi referi la această chestiune după ce primesc de la Parlament legea și voi face o analiză profundă.

Reporter: Sunt oameni care nu au 1.200 de lei după 40 de ani de muncă...

Marius Manolache, deputat PSD: Da, dar nu sunt înalţi demnitari. Mi se pare respect faţă de cei care vin în Parlament, calitatea de înalt demnitar nu o poate avea toată lumea. Deci, eu nu cred că putem să punem egalitate între un demnitar, înalt funcţionar public, care are o răspundere extraordinară, şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer, medic.

Cristiana Anghel, senator PC: Câte afaceri aveți domnilor? Puteți trăi din pensia asta amărâtă pe care o veți primi de aici? Cei care sunt cinstiți, și trăiesc numai din ce au de aici, este normal să primească o recompensare a meritelor lor.

Bogdan Niculescu Duvăz, deputat PSD: Eu nu am mai putut să îmi practic meseria de arhitect, de exemplu. Şi cred că aş fi avut succes. Eram un arhitect bun.

Nicolae Mircovici, deputat grupul minorităţilor naţionale: Noi apreciem că activitatea pe care o desfăşoară un om trebuie să fie remunerată.

Anghel Stanciu, deputat PSD: Este momentul, stimaţi tovarăşi, să vă luaţi Parlamentul înapoi. Pentru un Parlament curat, puternic, perfecţionist. Vă mulţumesc pentru votul dumneavoastră.

Citiți și
Pensiile parlamentarilor, la mâna preşedintelui
Parlamentarii şi-au votat pensii mai mari. Vor primi un bonus de până la 4.000 de lei
Pensiile speciale pentru parlamentari ar însemna o cheltuială de 240.000 de lei pe lună
Monica Macovei: "Ponta, vei da socoteală, chiar dacă ai fugit ca în "marţea neagră" din 2013!"
Cazare și bani în plus pentru că vin la muncă. Ce beneficii au parlamentarii pe lângă salariu
Deputat PSD, despre pensiile parlamentarilor: Nu e un exces, ci o reparaţie
Politolog: Pensia unui medic de anvergură este mai puțin decât surplusul de 4.000 de lei al unui parlamentar


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri