Sari la conținut

Pârtiile din România, mai scumpe ca în Austria

Pentru a putea schia o zi pe pârtiile din Poiana Braşov, un turist plăteşte 140 de lei pe zi sau 530 de lei pentru 6 zile. Şi preţurile pentru copii sunt destul de piperate. 80 de lei costă permisul pentru o zi. În aceşti bani, turiştii au la dispoziţie 24 de kilometri de pârtie, cu diferite grade de dificultate. 

În Predeal, accesul pe cei şapte kilometri de pârtii costă chiar mai mult decât în Poiana Braşov. 145 de lei trebuie să dea adulţii pe o cartelă, pentru o zi, iar dacă schiază împreună cu copiii, trebuie să mai pltească încă 95 de lei.

Pe pârtiile din staţiunea Rânca, judeţul Gorj, accesul este ceva mai ieftin. Dar şi pârtiile sunt mai scurte-doar doi kilometri. Turiştii trebuie să plătească 85 de lei pe zi sau 450 de lei pentru 7 zile.

Situaţia se schimbă peste hotare. Vecinii din staţiunea bulgărească Borovets au 45 de kilometri de pârtie, iar schi pass-ul pentru o zi costă aici 28 de euro, mai puţin decât în Poiana Braşov. Pentru şAse zile de schi, un turist plăteşte aici 145 de euro.

În Austria, în schimb, în regiunea Teichalmlifte, permisul de schi costă mai puţin decât în Poiana Braşov, 22 de euro pe zi pentru un adult şI 15 euro pentru un copil.

Preţurile se dublează însă În staţiunile de top. În Mayrhoffen, o zi de schi costă 47 de euro, iar 6 zile, peste 220 de euro. Turiştii care vin aici au la dispoziţie 134 de kilometri. Mulţi români merg la schi şi în Dolomiţi, în Italia. schi passul pentru o zi costă aici 53 de euro pe zi