Pasaj din Timișoara, amânat până în primăvară

Data publicării:
pasaj timisoara

Pasajul Michelangelo, care va traversa cea mai importantă intersecţie din Timisoara, trebuia finalizat în septembrie. Edilul a mutat data inaugurării. Întâi în noiembrie, apoi, în decembrie. Dar şantierul a supravieţuit şi rămâne deschis şi în 2015.

O problemă şi-a găsit totuşi rezolvarea: traficul în zonă a fost reluat. La suprafaţă, bulevardele Vasile Pârvan şi Corneliu Coposu, ambele închise pentru modernizare, au fost redate circulaţiei.

„Îmi pare bine că o făcut loc circulaţiei”, spune un șofer.

Noul pasaj ar urma să fie deschis în primăvară. Banii europeni destinaţi proiectului nu se pierd însă, pentru că autorităţile timişorene au cerut de vara trecută prelungirea termenului de finalizare a proiectului cu 6 luni, cerere aprobată de altfel de Ministerul Dezvoltării.

Pe tot parcursul anului 2014, au fost 100 de zile cu ploaie, zile în care nu s-a putut lucra. S-ar mai fi impus unele ermetizări şi apoi asfaltarea. Estimez că, în circa 10 zile de lucru, dar zile în care să fie uscat, iar temperatura să fie de peste 5 grade Celsius, se poate temina”, a apreciat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Întreaga intersecţie a fost modernizată, iar semafoarele instalate aici au senzori, culorile schimbându-se în funcție de numărul de mașini aflate în circulație. Proiectul finanţat de Uniunea Europeană, valoarează aproape 50 de milioane de lei. Lucrările au început în aprilie 2013.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri