Pasajul Domneşti. Muncitorii au părăsit şantierul înainte de a începe lucrarea

Data actualizării: Data publicării:
pasaj domnesti

Pasajul de la Domnești... domnește într-o liniște totală. Dacă acum un an cei din zonă primeau promisiuni că acolo va fi ridicată în sfârșit construcţia, după un an, au parte doar de dezamăgire. Atunci muncitorii au demolat clădirile de acolo și... atât. Oamenii continuă să spere că într-o zi vor putea circula pe pasajul Domneşti şi vor scăpa de aglomeraţia din zonă.

Cum să ne demoleze în halul ăsta? Chiar nu înțeleg! Să demolezi așa peste tot! Chiar nu este posibil așa ceva!”

Mai 2018. În urmă cu un an, utilajele și zeci de muncitori puneau stăpânire pe zona unde urma să fie ridicat Pasajul Domnești. Autoritățile anunțau că nu mai sunt probleme, nici cu documentele, nici cu banii. Iar exproprierile erau rezolvate și în 2021 primele mașini și tramvaie vor trece pe acolo și vor înlocui haosul din trafic.

- Au venit muncitorii acum ceva timp! Hmm! N-a mai venit nimeni de anul trecut! povestește o femeie.

- Nu aţi văzut niciun muncitor, utilaje grele?

- Nu! Nu! Și pe mine mă demolează. Au venit, au măsurat, dar nu știm nimic. Am impresia că ne ține așa! Cred că mor și nu văd nimic aici!

- Au dărâmat, dar văd că nu au mai făcut nimic! Au făcut acolo o groapă, iar apoi au astupat-o! Ba că face tramvai, ba că nu! Nici nu știu ce o să facă până la urmă! spune o tânără.

În martie 2015, Compania de Drumuri anunța ca are cei 40 de milioane de euro pentru a construi pasajul.

Cristian Popa, jurnalist Digi24: Dacă în urmă cu ceva timp locul era plin de muncitori care mutau garduri, mutau construcții în acea zonă și pregăteau terenul și dincolo de Centură, asta se întâmpla pentru că veneau autoritățile. Acum când toate contractele au fost semnate și lucrările ar fi trebuit să înceapă deja, nu există nici măcar un utilaj.

Zona arată ca un șantier abandonat în care, în fugă, muncitorii au strâns toate uneltele și nu au lăsat în urmă decât indicatoarele care arată că acolo se lucrează.

Cristian Popa, jurnalist Digi24: Muncitorii au plecat în mare grabă și au marcat cumva terenul, iar în urma lor au rămas cozile, cozi imense în Domnești, cozi pe Centură și mai ales pe Prelungirea Ghencea.

- Uite! Albesc!

- Cum așa?

- Din cauză că nu avem drumuri!

Oficialii spun că au o scuză.

- Mașinile de foraj se pot găsi, o să ne mobilizăm în curând! Am găsit-o, avem contractele semnate! a declarat un reprezentant al Companiei de Drumuri.

- Și din cauza asta nu ați început lucrările?

- Exact!

Cei din zonă spun însă că dacă ar fi fost așa, ar fi văzut cum se fac pregătirile, cum sunt aduse instalațiile, utilajele, chiar și anexele provizorii pentru muncitori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri