Paşi pentru intrarea A3 în Capitală. Consilierii bucureşteni au avizat planul de exproprieri

Data publicării:
CGMB

După mai bine de doi ani de amânări, consilierii generali din Primăria Capitalei au votat proiectul de exproprieri, care va permite lărgirea străzii Fabrica de Glucoză. Artera va face legătura cu autostrada spre Ploieşti. Şoseaua va fi lărgită la două benzi pe sens şi va fi construit şi un pasaj suprateran.

Pentru a cumpăra terenul necesar extinderii drumului, municipalitatea va plăti proprietarilor aproape 11 milioane de euro. La această sumă se adaugă şi costul modernizării drumului. Preţul va fi stabilit, însă, abia după ce va fi organizată o licitaţie pentru desemnarea constructorului.

Un alt proiect important care a fost aprobat de consilierii bucureşteni este podul suspendat peste râul Dâmboviţa, în zona Ciurel. Construcţia acestuia va putea fi continuată după ce a fost aprobat culoarul de exproprieri. Pentru a cumpăra aproape 14.000 de metri pătraţi, Primăria Capitalei va cheltui cinci milioane de euro. Podul va face legătura între Splaiul Independenţei şi drumul expres spre autostrada Bucureşti - Piteşti. Până acum a fost realizat doar piciorul principal de sprijin al podului.

În aceeaşi şedinţă de consiliu a fost votat şi proiectul de exproprieri necesare încheierii lucrărilor pe bulevardul Liviu Rebreanu. Municipalitatea le va plăti proprietarilor peste 1,3 milioane de euro. Astfel, lucrările de lărgire a drumului la două benzi pe sens vor putea continua şi pe ultima porţiune de 500 de metri rămasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri