Patriarhul Daniel, la slujba de Crăciun: Credinţa valorează mai mult decât tot aurul din lume

Data actualizării: Data publicării:
Patriarhul-Daniel2
Foto: basilica.ro

Credinţa valorează mai mult decât tot aurul din lume, pentru că ea este legătura vie a omului cu Dumnezeu, a afirmat patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în predica rostită la Sfânta Liturghie oficiată luni la Catedrala Patriarhală, la sărbătoarea Crăciunului, relatează Agerpres.

Patriarhul-Daniel2
Foto: basilica.ro

„Vedem că cei trei magi de la Răsărit au adus daruri lui Iisus. Regele din ţara lui îl prigonea, dar au venit din depărtare regi străini, care i s-au închinat lui şi i-au adus daruri. De aici am învăţat şi noi să oferim daruri Bisericii lui Hristos. Şi anume care sunt darurile pe care le oferim noi? Nu trebuie să avem aur ca să oferim daruri lui Hristos neapărat. Cel mai mare dar este aurul credinţei. Credinţa valorează mai mult decât tot aurul din lume, pentru că ea este legătura vie a omului cu Dumnezeu şi arvuna Vieţii Veşnice”, a spus patriarhul.

El a adăugat că „tămâia înseamnă rugăciunea”.

„Când ne rugăm cu smerenie şi cu multă dragoste şi cu multă stăruinţă şi mulţumim lui Dumnezeu pentru darul vieţii şi pentru toate binefacerile, noi ne asemănăm magilor de la Răsărit; aducem darul rugăciunilor noastre de laudă, de preamărire, de mulţumire lui Dumnezeu”, a punctat înaltul ierarh.

Patriarhul Daniel a explicat că smirna reprezintă „faptele bune”.

„Şi smirna faptelor bune. Când facem o faptă bună şi iubire milostivă şi smerită faţă de semenii noştri, noi contribuim la învierea sufletului nostru din moartea cauzată de păcatul egoismului. Când dăruim altora ceva se umple sufletul nostru de iubirea milostivă a lui Hristos şi astfel trecem de la moartea păcatului la învierea iubirii smerite şi milostive. Deci cele trei daruri - aurul credinţei, tămâia rugăciunilor şi smirna faptelor bune milostive sunt daruri pe care noi trebuie să le aducem nu numai la Crăciun lui Dumnezeu, ci în toată viaţa noastră, ca să simţim şi noi bucuria şi binecuvântarea pe care le-au simţit magii de la Răsărit”, a încheiat patriarhul.

Înaltul ierarh a săvârşit slujba Sfintei Liturghii împreună cu episcopul-vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanu şi cu părintele Qais, episcop de Erzurum.

La finalul Sfintei Liturghii, patriarhul a urat Sărbători fericite cu ajutor de la Dumnezeu, cu sănătate şi mântuire, pace şi bucurie, precum şi credinţă puternică şi fapte bune tuturor, dar mai ales celor care poartă numele de Cristian sau Cristina.

Creştinii ortodocşi, catolici şi protestanţi sărbătoresc la 25 decembrie Naşterea Domnului.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri