Patriarhul Daniel, reacție nervoasă la înmormântarea femeii de serviciu de la Club Colectiv

Data publicării:
DSC 4565a5 w747 h800 q100

„Nu învățați dumneavoastră Biserica ce rol are ea. Învățați mai bine ce-i credința ortodoxă. (...) Să vină lumea la biserică, nu la club. Asta este rânduiala Bisericii. Nu mai judecăm pe nimeni. Să ne rugăm pentru ei”, le-a spus patriarhul ziariștilor la ieșirea de la slujba de înmormântare a femeii de serviciu de la club Colectiv, potrivit Agerpres.

El a subliniat că preoții ortodocși își fac datoria „după tradiție și rânduială” și nu doresc „să facă spectacol”.

„Noi ne facem datoria după tradiția și rânduiala noastră. Nu învață Biserica să rupă liniștea și tăcerea celor care trebuiau să se reculeagă. Astăzi au fost preoți acolo și au făcut slujbă. Nu vrem să se considere că facem spectacol”, a spus patriarhul.

El a precizat că marți au fost preoți la club Colectiv și a menționat că Biserica a sprijinit familia femeii de serviciu cu o sumă acordată fiecărui copil.

Patriarhul României a oficiat o slujbă de pomenire a victimelor de la Colectiv și participă la slujba de înmormântare a femeii de serviciu de la club

C. T. Popescu: Nu l-am văzut pe patriarhul Daniel venind fără escortă, poliţie şi girofar cum are obiceiul, venind să-l vadă cei ce cred în ce reprezintă el



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri