Patronatele din turism cer încheierea anului şcolar la 1 iunie

Data publicării:
plaja mediafax-4

Cele două organizaţii solicită „reanalizarea programei de învăţământ şi modificarea ei pentru încheierea anului şcolar pe data de 1 iunie măcar pentru clasele I-VIII, ceea ce ar permite familiilor cu copii să beneficieze de tarife reduse pe litoral”, relatează Mediafax.

„Operatorii din turism reprezintă contribuabili la bugetul de stat care doresc să-şi îmbunătăţească aportul la produsul intern brut, dar micşorarea vacanţelor de vară şi creşterea anului şcolar aduce o scădere a numărului de zile pe care elevii şi le pot petrece în staţiunile turistice, depăşindu-se şi perioada în care aceştia pot beneficia de tarife reduse. Este cunoscut faptul că turiştii cu familie vin pe litoral după ce copiii intră în vacanţă, şi tocmai de aceea propunem demararea unei colaborări între Ministerul Educaţiei Naţionale şi autorităţile din turism pentru stabilirea unei strategii a programului de învăţământ care să ţină seama şi de programul de vacanţă al elevilor din perspectiva ofertei turistice”, explică preşedintele FPTS, Dan Matei Agathon.

În opinia celor două organizaţii, iniţiativa Guvernului cu privire la ieftinirea transportului CFR spre litoral este salutară, dar ea trebuie coroborată şi cu alte măsuri care să facă posibil un aflux ridicat al turiştilor cu familii spre litoral în perioada care li se adresează în mod special, adică până la 15 iunie.

Vacanţa de vară a elevilor începe în 22 iunie şi se încheie în 15 septembrie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Excepţie fac elevii de clasa a VIII-a, care vor încheia cursurile la 14 iunie, precum şi cei din clasele terminale ale învăţământului liceal, care vor intra în vacanţă la 1 iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri