Patru ani de la tragedia din Muntenegru, în care au murit 19 români

Data publicării:
grafica

Sunt patru ani de la tragicul accident din Muntenegru în urma căruia 19 români au murit, iar alţi 29 au fost grav răniţi. Pe 23 iunie 2013, un autocar în care se aflau 47 de oameni a căzut în canionul Moraca. Viteza excesivă a fost cauza accidentului. Printre cei care au murit este şi şoferul autocarului.

Accidentul a avut loc pe o șosea de munte cu viaducte periculoase care leagă capitala Podgorița de localitatea Kolașin.

Imediat după ce a ieșit dintr-un tunel, autocarul condus cu viteză a căzut într-o prăpastie de. S-a dus în gol zeci de metri si, din nefecire, peste el s-a prvălit apoi şi o stâncă.

Aproape toate ambulanțele disponibile atunci în Podgorița au fost trimise la fața locului. A fost trimis imediat și un elicopter, iar localnicii au sărit imediat în ajutor. Mobilizarea lor a fost impresionantă.

Jenela Otasezic, reporter televiziunea RTCG: Sute de oameni au venit să doneze sânge. Toţi plângeau şi îi rugau pe medici să îi lase să ajute cu sângele lor. Şi nu au întrebat cine erau acei oameni care aveau nevoie. Nu a contat că erau români, ucraineni sau americani. Ei doreau să salveze viaţa cuiva.

În România a fost activată imediat celula de criză. Autorităţile române au păstrat permanent legătura cu cele muntenegrene. Apoi, o aeronavă militară a fost trimisă în Muntenegru, cu o echipă condusă de Raed Arafat. Urmau să fie luate măsurile necesare pentru aducerea în ţară a morţilor şi răniţilor.

Acum, la patru ani de la acel moment, accidentul din Muntenegru rămâne una dintre cele mai mari tragedii rutiere din ultimii ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri