Paznicii, înlocuiți de camere de supraveghere 

Data publicării:
camere de supraveghere - captura

Edilii spun că au făcut o afacere bună. Au economisit bani din bugetul comunelor şi, de când străzile sunt supravegheate, locuitorii au mai multă grijă unde aruncă gunoaiele.

40 de camere video sunt instalate în comuna Buchin, din Caraş Severin, iar imaginile transmise de ele sunt monitorizate de angajaţi ai primăriei. „S-a observat o schimbare în bine, cu aruncarea deșeurilor, cu comportamentul, cu certuri”, a spus Ionuț Boran, consilier la Primăria Buchin, din județul Caraș-Severin. 

Un lucru foarte bun când o primărie se asigură că nu se pot face spargeri, nu se pot face lucruri”, a spus un localnic.

Sistemul video a costat 60.000 de lei, iar primarul spune că, pe termen lung, a făcut o economie considerabilă. „Am luat legătura cu diferite societăți comerciale care au ca obiect de activitate paza. În cursul unui an de zile trebuia să plătim suma pe care am alocat-o pentru camerele din toate localitățile”, a spus Gheorghe Coilă, primarul comunei.

În comuna Slatina Timiș au fost deja montate cinci din cele 20 de camere ale sistemului de supraveghere video care a costat doar 2.000 de lei.

Şi, după doar câteva zile, poliţiştii folosesc imaginile pentru a urmări un hoţ. „E nevoie să dăm filmări, dacă trece o mașină prin fața primăriei, dacă s-a întâmplat ceva. Furturi, au mai fost ceva probleme la un chioșc”, a declarat Martin Babeu, administratorul sistemului de supraveghere.

„Așa trebuie, să se mențină curățenia, să faci ordine în sat”, a spus un localnic. Primarul spune că este hotărât ca, după ce întregul sistem va fi funcţional, să folosească imaginile ca să-i poată amenda pe cei care fac mizerie în comună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri