Doi fotografi români vor merge pe jos 900 de kilometri, pentru o cauză nobilă

Data actualizării: Data publicării:
pe jos

Doi fotografi vor parcurge 900 de kilometri, pe jos, din Franța, până în Spania, pentru o cauză nobilă. Vor să strângă bani pentru Compartimentul de Boli Infecțioase Copii din Arad, care în prezent este reabilitat cu ajutorul donațiilor. Tinerii vor posta zilnic fotografii din locurile prin care trec și vor încerca să convingă internauții și oamenii de peste hotare să doneze pentru unitatea medicală.

Claudiu Negrea este un tânăr fotograf din Arad, care va merge pe jos 900 de km, din Franța până în Spania. Vrea cu orice preț ca efortul lui să ajute la reabilitarea Compartimentului de Boli Infecțioase Copii din Arad.

”Am fotografiat efectiv fiecare milimetru din aceea secție. Efectiv mi s-a rupt sufletul în două când am văzut ce se întâmplă acolo şi aşa ceva nu se poate.  Mă bucur că putem să punem şi noi umărul la treaba asta şi sunt foarte mândru că pot să ajut în acest proiect”, a declarat Claudiu Negrea, fotograf.

Claudiu va pleca la drum împreună cu Florin Ştefan, un tânăr fotograf din Craiova, impresionat de proiectul Asociației "Cetatea Voluntarilor", care ajută la reabilitarea unității spitalicești.

”Claudiu era implicat deja în proiectul cu drag pentru viitor, am hotărât să ne asociem şi să încercăm să promovăm cât mai mult această cauză. Defapt scopul nostru este să promovăm cu drag pentru viitor şi să strângem cât mai multe sms-uri”, a declarat Florin Ștefan - fotograf

”O să publicăm în fiecare zi câte o fotografie şi câte o poveste de pe drum. La final vom termina cu o expoziție fotografică, unde să invităm foarte multă lume, iar pe tot parcursul proiectului vom aduna oameni şi vom încerca să le explicăm cauza, să îi sensibilizăm”, a declarat Claudiu Negrea, fotograf.

Cei doi fotografi vor să parcurgă distanța dintre Saint Jean Pied de Port, o localitate din sudul Franței și Fisterra, Spania, în 32 de zile. Şi-au propus să meargă 25 de kilometri, zilnic, pe jos.

Între timp, la parterul Compartimentului de Boli infecțioase Copii din Arad se muncește de zori. Etajul este reabilitat cu ajutorul donațiilor strânse de Asociația Cetatea Voluntarilor. Gestul fotografilor ajută mult.

”Ne bucurăm pentru ceea ce fac, ne bucurăm că tot mai mulți oameni simpli, oameni cu posibilități mai mari vin în sprijinul acestui proiect şi, implicit în sprijinul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Nu putem decât să le urăm mult succes,, mult curaj şi drum bun”, a spus Simina Roz, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Arad.

Până în momentul de faţă avem 3263 de sms-uri strânse pentru partea aceasta. Din 15 februarie, numărul de sms va aparține exclusiv, prima lună, doar drumului El Camino. Şi sper ca oamenii să răsplătească efortul lor cu multe sms-uri. În momentul de faţă am reușit să achităm un avans constructorului care ne face această lucrare. Mai avem nevoie de undeva la 150 de mii de euro ca să terminăm proiectul”,  spune Anamaria Popa, președintele Asociației Cetatea Voluntarilor.

Donații se pot face în continuare la numărul unic de telefon 8847 sau în conturile Asociației "Cetatea Voluntarilor". Anul trecut, membrii săi au transformat complet primul etaj al secției. Cu 150.000 de euro toate saloanele au fost renovate și dotate cu mobilier, cuptor cu microunde, frigider și televizor.

reporteri: Mihaela Crețu, Eugen Barbu
operator: George Ștefăniță

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri