Sari la conținut

Informații Digi24: Pedofilul din Capitală a fost prins. El lucrează în Poliție

Pedofilul care a agresat, vineri dimineață, doi copii în lift, într-un bloc din București a fost prins de polițiști. Bărbatul, care lucra în cadrul Brigăzii Rutiere, și-a recunoscut faptele.

ACTUALIZARE 14:45 - Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI, a declarat că „nu toată Poliția este de condamnat”, dar că este vorba de „un sistem vechi și prost gestionat” și că „este nevoie de o reformă adevărată”( Întreaga declarație aici)

În cazul de fața este vorba de un angajat care lucrează din 1990 în sistem și, din 2010, la Brigada Rutieră. Sistemul este vechi și prost gestionat, este nevoie de o reformă adevarată”, afirmă purtătorul de cuvânt al MAI.

Ministrul a cerut șefului Poliției Române să spună cât de riguroase au fost testările la care a fost supus agentul și când a fost efectuată ultima evaluare psihologică a lui”, declară Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al MAI.


ACTUALIZARE 14:35 - Avocatul părinților a declarat, la Poliția Capitalei: „Vrem să transmitem un mesaj de muțumire oamenilor care s-au implicat în căutare și organelor de poliție. Am văzut reacții cum că a trecut un interval mare de timp până a fost ridicat. Vrem să admirăm modul în care organele de poliție au lucrat în acest caz. Ancheta este în curs de desfășurare. Un lucru important este că persoana a recunoscut săvârșirea acțiunilor”.


ACTUALIZARE 13:20 - Suspectul le-a declarat polițiștilor că „iubește” copiii, dar că nu le-ar face vreodată vreun rău: „Nu am făcut rău niciunui copil. Iubesc copii”.


ACTUALIZARE 12:35 - Mama celor doi copii agresați a ajuns la Poliția Capitalei. Ea a declarat că a fost „șocată să afle” că agresorul lucrează în Poliție. De asemenea, femeia a spus că pedofilul „trebuie omorât” pentru faptele sale.


ACTUALIZAREA 11:50 - Dumitru Coarnă,  preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), a declarat că bărbatul a fost jandarm și a fost transferat  pe un post de șofer al unui șef de Poliție, în urmă cu câțiva ani. Bărbatul a fost căsătorit și are doi copii. Poliția Capitalei a deschis, de asemenea, o anchetă internă.

E căsătorit, are 2 copii, el vine prin transfer de la Jandarmerie. Aceste fapte anulează munca noastră din ultimii ani.  E nevoie de o anchetă în cadrul Poliției, trebuie să verificăm cum a putut rămâne în sistem atâta timp pentru că există și o faptă din 2015. Practic, poliția este îngenuncheată. Trebuie să spunem pe nume, Stan Eugen a efectuat fapte de pedofilie. Era șoferul șefului de serviciu”, afirmă Dumitru Coarnă.

ACTUALIZARE 11:20 - Nașa copiilor agresați, prezentă la Poliția Capitalei a declarat: „Am văzut la TV cazul din 2015, cred că atunci nu a fost mediatizat atât și de asta nu a fost căutat. Nu mă așteptam să fie agent de poliție și cred că ar trebui să primească o pedeapsă mult mai mare”.

În acest moment sunt așteptați la sediul Poliției Capitalei părinții copiilor pentru a fi audiați.


ACTUALIZARE 10:50:  Potrivit unor informații Digi24, pedofilul este agent la Poliția Rutieră. Bărbatul a fost audiat toată noaptea și și-a recunoscut fapta. El ar fi, de asemenea, autorul unor fapte de pedofilie, din 2015.

Agentul, în vârstă de 45 de ani, a fost depistat duminică seară, iar cel mai probabil urmează să fie emisă o ordonanță de reținere pe numele acestuia. Colegii săi au fost cei care l-au recunoscut și au anunțat poliția.

Evaluarea psihologică se face la fiecare 3 ani în cadrul Poliției, iar pentru cei care conduc autovehicule, evaluarea se face anual. 


Pedofilul căutat de trei zile a fost prins de polițiști. El a fost deja audiat și, potrivit primelor informații, și-a recunoscut fapta. Bărbatul este acuzat că a agresat doi minori într-un lift, dintr-un bloc din Capitală. 

Nu cred că i-a ajutat informatia publică (n.r. la prinderea suspectului), ci probele indirecte de pe camerele de supraveghere, există o evidență a populației și e ușor să compari figurile din poze. În măsura în care, faptul că a fost prins pentru o fapta care a fost înregistrată și pe care a făcut-o, nu îl decade din dreptul de a fi reprezentat de un avocat, cu alte cuvinte, la momentul de față, acest ins are prezumția de nevinovăție. Faptul că a fost înregistrat nu înseamnă că a fost condamnat de o instanță”, afirmă Gabriel Diaconu, medic psihiatru.

Cel mai probabil, procuratura va înainta către o instanță cererea ca acest om să fie expertizat, el are libertatea să refuze expertiza, dar asta l-ar incrima mai mult. Dacă acestă expertiză se va face, trebuie verificat dacă avea discernământ întâi”, adaugă Gabriel Diaconu.

Oribila întâmplare căreia i-au căzut victime cei doi fraţi a avut loc într-un bloc din Sectorul 6 al Capitalei. Pentru că tatăl copiilor era la serviciu, iar mama internată în spital, băiatul şi fetiţa au fost lăsaţi în grija unei prietene de familie. La un moment dat, cei mici au mers acasă, foarte aproape, să ia o pungă cu cereale. La întoarcere, au fost acostaţi de individul necunoscut, în lift.

Individul nu a avut probleme să intre în scara blocului. Blocul în care s-a produs teribilul incident nu are interfon, aşa că bărbatului i-a fost foarte uşor să intre în spatele copiilor şi, mai apoi, să-i urmărească până la lift. 

Cei de la INML au confirmat că nu a avut loc un raport sexual.

Citiți și: 

Profilul psihologic al pedofilului din lift

Expert criminolog: Pedepsele pentru pedofili sunt mici, ei ies mai repede pentru comportamentexemplar