Penitenciarul unde au fost tăiate gratiile pentru introducerea mobilierului

Data actualizării: Data publicării:
pat

Trei sute de paturi, pentru care conducerea Penitenciarului Brăila a plătit 90.000 de euro, nu au putut fi montate la timp, pentru că sunt mai late. Ca să le urce în camere, au fost urcate pe geam, după ce, mai întâi, au fost înlăturate gratiile.

Aşa au ajuns o sută de paturi supraetajate la etajul unu al Penitenciarului Brăila. Iar pentru această operaţiune complexă gratiile de la un geam au fost îndepărate temporar.

Paturile nu încap, introduse în camere, dimensiunile sunt mai late,” explică Marin Răileanu, preşedinte sindicatul SinPen 2006 Penitenciarul Brăila.

Reprezentanţii închisorii au însă altă variantă.

Pentru a nu bloca în timpul transportului şi montajului căile de acces spre etajul superior s-a ales soluţia introducerii acestora prin geamul, prin fereastra unei săli prin care se desfăşoară activităţi socio-educative,” precizează Simona Kober, purtător de cuvânt Penitenciarul Brăila.

Cert e că paturile au fost livrate încă de acum trei luni.

Au fost sub cerul liber. Deci deţinuţii, din anul trecut, nu au beneficiat de confort deşi se alocaseră sume,” spune Marin Răileanu, preşedinte sindicatul SinPen 2006 Penitenciarul Brăila.

Operaţiunea de schimbare a paturilor din camerele de detenţie sunt complexe şi presupun activităţi de relocare a deţinuţilor, de mutare a bagajelor, de curăţenie în camerele de detenţie, precum şi montajul acestora,” adaugă Simona Kober, purtător de cuvânt Penitenciarul Brăila.

Mobilierul a fost livrat de o firmă din Iaşi, care spune că a respectat dimensiunile specificate în caietul de sarcini.

Tehnic nu cred că era o altă variantă, poate vinovat este cel care a proiectat clădirea acum 30, 40 de ani, când nu a prevăzut o chestie de genul ăsta,” spune Edmond Chiriac, reprezentant firma furnizoare.

540 de deţinuţi îşi ispăşesc pedepsele la penitenciarul Brăila, în regim deschis şi semideschis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri