Pensiile întârzie fără explicații în două județe

Data publicării:
160817_ilustratie_bani_11_INQUAM_Octav_Ganea

Scandal mare în Gorj, după ce pensionarii şi beneficiarii de ajutor social, care iau banii prin poştă, nu şi-au primit încă drepturile. Casa de Pensii dă asiguări că a trimis banii încă de săptămâna trecută, dar reprezentanţii Poştei nu vor să explice ce s-a întâmplat. Aceeaşi problemă a fost semnalată şi în judeţul Timiş. Deocamdată nu se ştie câţi oameni sunt afectaţi de întârzieri.

Conflictul a izbucnit la un oficiu poştal din Târgu Jiu. Sătui să aştepte poştaşul, oamenii au venit să-şi ceară banii. La fel şi acest tânăr care îşi aşteaptă pensia de urmaş.

Printre cei care aşteaptă poştaşul este şi un bătrân de aproape 80 de ani. A obosit să mai meargă la oficiul poştal să întrebe de banii care i se cuvin după 30 de ani de muncă.

Nimeni nu le-a spus oamenilor ce a provocat această întârziere.

Diana Speretoiu, jurnalist Digi24: Conducerea Poştei nu a fost de găsit pentru a ne explica de ce întârzie pensiile oamenilor. Pensionarilor li s-a transmis totuşi să revină la oficii în zilele următoare.

Autorităţile încearcă acum să afle câţi oameni sunt afectaţi de întârziere. Cert este că banii au fost viraţi în conturile Poştei.

Ioana Talău, directorul Casei de Pensii Gorj: Nu cunoaştem motivul pentru care nu au ajuns pensiile în buzunarul pensionarilor. Noi ştim şi afirmăm cu certitudine că noi, ca instituţie, ne-am achitat toate obligaţiile privind plata pensiilor.

În Gorj, sunt peste 90.000 de mii de pensionari, însă 38.000 primesc pensia pe card, iar banii au ajuns deja la ei. La ceilalţi nimeni nu poate spune dacă poştaşul a sunat în această lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri