Penticostalii îi cer președintelui Klaus Iohannis o soluție pentru redeschiderea bisericilor „în cel mai scurt timp”

Data publicării:
biserica penticostala

Creștinii penticostali i-au transmis, joi, o scrisoare președintelui Klaus Iohannis, în care îi cer redeschiderea bisericilor, acesta fiind un drept fundamental, prevăzut atât de legile țării cât și de Convenția europeană pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, potrivit Mediafax.

În scrisoarea semnată de președintele pastor Moise Ardelean și de secretarul general pastor Simion Bumbar, reprezentanții Cultului Creștin Penticostal „Biserica lui Dumnezeu Apostolică” din România spun că bisericile penticostale s-au conformat dispozițiilor legale, au respectat și aplicat măsurile și regulile impuse pentru prevenirea și combaterea coronavirusului, așteptând redeschiderea lăcașurilor de cult.

„Odată cu anunțarea măsurilor de relaxare, credincioșii au așteptat să se poată aduna în casele lor de rugăciune, așa cum s-a întâmplat și în alte țări din Uniunea Europeană, mult mai afectate decât țara noastră, care totuși au redeschis bisericile. Considerăm un lucru bun că unele biserici își pot desfășura slujbele în aer liber, în curțile lor, dar menționăm că nu toate bisericile noastre au această posibilitate, unele neavând la dispoziție un asemenea spațiu, mai ales cele de la orașe. Marea problemă a slujbelor în aer liber este vremea nefavorabilă, care uneori ne obligă să întrerupem slujbele și poate fi un pericol real de îmbolnăvire”, spun penticostalii în scrisoarea transmisă președintelui.

„Bisericile noastre vor respecta măsurile necesare pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus”

În acest context, ei îi solicită lui Iohannis ca „în cel mai scurt timp” să caute soluții pentru redeschiderea lăcașurilor de cult.

„Bisericile noastre vor respecta măsurile necesare pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus. Considerăm că redeschiderea lăcașurilor de cult este extrem de necesară pentru bunăstarea spirituală a credincioșilor noștri, cât și pentru a elibera o parte din tensiunea socială acumulată în această perioadă. Menționăm că actele de cult în bisericile noastre se oficiază cu participarea membrilor și nu au un caracter privat. Având în vedere nevoile spirituale ale credincioșilor și dreptul fundamental, prevăzut atât de legile țării cât și de Convenția europeană pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, care statuează că <dreptul la libertatea de gândire, de conștiință și de religie> include libertatea unui om de a-și <manifesta religia sau convingerea în mod individual sau în colectiv, în public sau în particular, prin cult, învățământ, practici și îndeplinirea ritualurilor>, solicităm redeschiderea lăcașurilor de cult”, se mai arată în scrisoare.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri