Percheziţii DNA în patru mari spitale din Bucureşti

Data publicării:
spitalul bagdasar arseni

Procurorii anticorupţie au percheziţionat biroul managerului Spitalului Bagdasar-Arseni şi au verificat contractele de achiziţie vizate de ancheta. Ulterior, Bogdan Păltineanu a fost ridicat şi dus la sediul Direcţiei Naţionale Anticoruptie”, transmite corespondentul Digi24.

După trei ore de interogatoriu, Bogdan Păltineanu a fost reţinut pentru că ar fi luat mită de mai multe ori. Sunt fapte pe care le-ar fi săvârşit pe vremea când era managerul Institutului de Geriatrie Ana Aslan. Ar fi semnat contracte de achiziţie pentru reactivi şi truse de diagnosticare la preţuri mult mai mari decât cele existente pe piaţă. În schimb, ar fi primit un comision de până la 10% din valoarea contractelor. Adică 75.000 de euro şi aproape 20.000 de lei, spun procurorii.

Alte trei spitale sunt în vizorul procurorilor anticorupţie.

Procurorii au ridicat o serie de documente şi de la spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia. Vizaţi de anchetă sunt un şef de laborator dar şi mai mulţi angajaţi ai Direcţiei de achiziţii”, transmite corespondentul Digi24.

În total au fost percheziţii la 13 adrese din Bucureşti şi judeţul Ilfov, două dintre ele în birourile managerilor unor unităţi medicale de prestigiu.

„La Institutul Oncologic Bucureşti, dar şi la Spitalul Fundeni, procurorii anticorupţie au verificat şi ridicat documente din birourile managerilor. Au suspiciuni în privinţa unor contracte pe care aceştia le-ar fi încheiat în mod ilegal”, transmite corespondentul Digi24.

Managerul Institutului Oncologic a fost ridicat şi adus la DNA pentru Interogatoriu.

Discuţie reporter - Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic

Domnule Straja, despre ce contracte este vorba?

Sunt mai multe contracte, majoritatea moştenite din trecut.

Aţia luat vreodată bani pentru a asigura buna derulare a contractelor?

Închipuiţi-vă că nu am luat. Nu eram tâmpit să iau.

Erau firme favorizate?

Nu, domnişoară.

Îi cunoşteaţi pe oamenii de afaceri cărora le-aţi dat contracte?

Nu, domnişoară.

Prejudiciul în acest dosar se ridică la 2,6 milioane de euro, iar investigaţiile procurorilor anticorupţie ajung până la Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea. Firme controlate din umbră de acesta ar fi vândut stocuri foarte mari de consumabile medicale spitalelor investigate acum. Procurorii spun că reţeta era simplă. Consumabilele erau vândute între mai multe firme pentru ca în final să ajungă în spitale la un preţ de trei ori mai mare decât cel al pieţei.

Citiţi şi:

DNA are peste 150 de dosare de corupţie în sistemul de sănătate

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri