Pereţi crăpaţi la o şcoală din Vaslui în urma cutremurului

Data actualizării: Data publicării:
crapaturi cutremur

Pereţii din chirpici ai unei şcoli din judeţul Vaslui n-au rezistat la cutremurul de 5,3 de săptămâna trecută, iar bucăţi de tencuială au căzut peste băncile elevilor. Copiii au fost anunţaţi că nu vor face ore săptămâna aceasta, iar de luni vor fi transferaţi. Autorităţile spun că şcoala lor ar putea să rămână închisă pentru totdeauna.

„Aici a căzut plafonul, plus crăpături pe o suprafaţă mai mare!”, arată reporterului paznicul școlii.

Veche de aproape 90 de ani, şcoala primară din satul Dealu Mare, n-a rezistat prea bine cutremurului de săptămâna trecută. Bucăţi de tencuială au căzut din tavan, iar în pereţii din chirpici se văd fisuri uriaşe.

Pentru a nu pune copiii în pericol, am decis ca săptămâna aceasta să rămână acasă. Împreună cu doamna primar şi cu Inspectoratul Şcolar am luat hotărârea ca aceşti copii să înveţe într-o şcoală din Bârlad, situată la doar doi kilometri de şcoala din Dealu Mare”, a declarat Cristian Pleșu, director al Școlii Gimnalizale nr.1 Zorleni.

Părinţii elevilor spun că dacă seismul s-ar fi produs în timpul cursurilor, ar fi provocat o tragedie.

Şcoala respectivă este situată într-o zonă cu alunecări seismice, deci niciun constructor şi nici Primăria nu au riscat să consolideze sau să mai construiască ceva”, explică Alexandru Mîțu, purtător de cuvânt al ISJ Vaslui.

După întocmirea raportului de evaluare, (...) analizăm să vedem dacă se justifică reparaţia sau mai degrabă face sens să achiziţionăm un microbuz şcolar nou”, a declarat Daniel Olteanu, prefectul județului Vaslui.

Elevii urmează să recupereze orele pierdute în perioada următoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri