Pericol la locul de joacă: Instalații defecte și legate cu sârmă

Data publicării:
leagan vechi

Leagăn defect, balansoar legat cu sârmă şi tobogan rupt. Aşa arată un loc de joacă pentru copiii din Sectorul 5 al Capitalei.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor recunosc că unele dintre instalaţii sunt un adevărat pericol.

„S-ar putea ca producătorul să fi gândit ceva pentru lanţul respectiv , dar există nişte atenţionări cu privire la eventualele riscuri, care pot apărea. Pot exista riscuri să se stranguleze, să se lovească, mai ales că sub forţa greutăţii nu poate fi controlat şi atunci există riscul să se producă accidente”, spune Paul Anghel, Inspector la Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului.

Iar nereguli sunt la tot pasul.

Operatorii economici riscă sancţiuni între 2.000 şi 20.000 de lei, mai important decât amenda ar fi intezicerea utilizării echipamentului respectiv, oprirea utilizării echipamentului respectiv”, spune Paul Anghel.

Mai grav este că părinţii nu ştiu de cele mai multe ori la ce riscuri sunt expuşi copiii lor.

Medicii spun însă că sunt tot mai multe cazurile de copii care ajung la spital după ce au fost răniţi la locul de joacă.

Vin copii din toată ţara cu leziuni osteoarticulare. În perioada verii, când se înteţesc jocurile în parcuri, frecvenţa lor este mult mai mare. Ar fi vorba în media de vorba în medie de cel puţin 20-30 de copii pe săptămână, ceea ce înseamnă mult”, spune medicul Gheorghe Burnei.

În Bucureşti, fiecare parc are un spaţii amenajate pentru copii. La ultimul control al inspectorilor au fost date peste 80 de amenzi în valoare de 311.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri