Pericolul blocurilor ieftine construite recent. Ele au autorizație

Data publicării:
blocuri apropiate

Blocuri construite mult prea aproape unele de altele, dar cu autorizaţie. Se întâmplă în oraşul Bragadiru, judeţul Ilfov. Pompierii şi-ar face cu greu loc printre cele două clădiri în cazul în care ar izbucni un incendiu. O recunosc locatarii care s-au grăbit să-şi cumpere acolo locuinţe, ademeniţi de preţurile mici. Ansamblul rezidenţial este construit de acelaşi dezvoltator care a ridicat blocul ce s-a făcut scrum în urmă cu două luni, în Capitală.

Nu este om care să treacă prin oraşul Bragadiru, pe strada Libertăţii şi să nu observe amplasarea cel puţin ciudată dacă nu ilegală a două blocuri, construite unul lângă altul.

Din acest motiv, lumina naturală nici măcar nu ajunge la toate apartamentele.

Cel mai rău este că în cazul unui incendiu, focul s-ar extinde de la o clădire la alta, iar pompierii ar interveni cu greu.

Dacă un incendiu ar avea loc la etajul trei al unui bloc din Bragadiru, o maşină de pompieri nu ar avea pe unde să ajungă pentru a stinge focul. Abia are loc o persoană să intre printre cele două clădiri foarte apropiate.

În ciuda problemelor, unii s-au grăbit să se mute în zonă, datorită preţurilor mici. Un apartament cu două camere porneşte de la 35.000 de euro, iar unul cu 3 camere este sub 50.000 de euro.

Distanţa minimă în caz de protecţie la incendiu - 6 metri este distanţa minimă care trebuie respectată de către Primărie, trebuie impusă investitorului”, afirmă Daniel Velicu, avocat specializat urbanism.

Primăria Bragadiru ne spune că investitia avea autorizaţii şi ne invită la sediul instituţiei să consultăm documentele. Iar dezvoltatorii imobiliari nu au fost de găsit.

Sunt aceiaşi care au construit blocul mistuit de flăcări în urmă cu două luni, în sectorul 5 din Capitală.

Incediul a izbucnit iniţial la anexa unei case. Dar pentru că blocul era construit prea aproape de această casă, flăcările s-au extins. Nouă oameni au primit îngrijiri medicale, dintre care doi, inclusiv un pompier, au ajuns la spital.

Din cauza că imobilele erau prea apropiate, pompierii nu au putut interveni eficient.

„Jetul de apă nu reuşeşte să atingă fiecare punct unde se manifestă incendiul”, spune Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU B-If.

Nu se pot stinge flăcările pentru că nu ajung, nu au pe unde, spaţiul între bloc este de 1 metru jumăte”, spune un locatar.

Problema nu-i singulară. Blocuri înghesuite unul într-altul gasim la tot pasul. În Popeşti Leordeni, de exemplu.

Alteori, autoritățile permit construcţii de locuinţe chiar lângă stâlpii de înaltă tensiune. Un asemenea bloc tocmai se ridică în Sectorul 4, în zona industrială.

Medicii avertizează că persoana care locuieşte în apropierea firelor de înaltă tensiune este predispusă la tulburări psihice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri