Sari la conținut

Pericolul care pândeşte în scara de bloc. Harta tâlhăriilor din Capitală

Evitaţi să intraţi în bloc dacă vi se pare că cineva va urmăreşte. Iar după ce aţi ajuns în bloc, asiguraţi-vă că închideţi uşa. Foarte importat este să nu le permite necunoscuţilor să intre în bloc, pentru că v-aţi putea trezi cu neplăceri.

A păţit-o o femeie din Bucureşti, chiar săptămâna trecută. I-a deschis uşa blocului unui bărbat pe care nu îl cunoşte şi a fost agresată.

„A venit după mine, m-a rugat să îl las să intre că merge la un vecin”, a povestit femeia.

Imaginile camerei de supraveghere arată cum individul o aşteaptă pe femeie la lift. Se ia după victimă şi încercă să o atingă. Femeia spune că teama i-a dat curaj.

„Când a pus mâna pe mine, am început să dau cu piciorul în el să îl dau afară din bloc. Nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi fost să fiu singură cu el în lift”, mărturisește tânăra.

Alte femei nu au avut noroc să scape. În urmă cu câteva săptămâni o tânără din Bucureşti a fost agrestă sexual în blocul în care locuieşte, după ce un necunoscut s-a urcat cu ea în lift şi a blocat ascensorul între etaje. Agresorul a fost prins de poliţişti.

Cele mai multe infracţiuni care se petrec în scara blocului sunt, însă, tâlhăriile. Anul trecut au fost 188 de cazuri. Cele mai multe, în sectorul 2 al Bucureştiului. Acolo 49 de oameni au fost bătuţi şi au rămas fără bani sau bijuterii.

Cu ajutorul imaginilor de pe camera de supraveghere poliţiştii bucureşteni pot identifica persoanele suspecte de săvărşirea infracţiunilor, aşa că le recomandăm administraţiilor de bloc să îşi monteze astfel de sisteme de supraveghere video”, spune Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

La sfârşitul săptămânii trecute poliţiştii au găsit în locuinţele unor tâlhari din Capitală un întreg arsenal cu care aceştia dădeau lovitura în scările de bloc: cuţite, bâte, cagule şi mănuşi. Ultima lor victimă este un iranian pe care l-au atacat şi de la care au furat 100 de mii de lei.