Persoane cu dizabilități, la mila călătorilor pentru a urca în tren

Data publicării:
calatori-dizabilitati

Călător: Uitaţi-vă! Câţi trebuie, câţi oameni. Patru oameni. Şi el se va lovi. El e lovit acum la picior şi merge până la Bucureşti cu durere de picior.

Fără ajutorul angajaţilor de la CFR, tinerii nu ar fi putut urca în tren. Atât ei, cât şi alţi 6 prieteni de-ai lor au probleme locomotorii. Sunt studenţi la Târgovişte şi cel puţin o dată pe lună vin acasă şi trebuie să ia apoi trenul până acolo. De fiecare dată, însă, întâmpină acelelaşi probleme: trebuie să roage pe cineva să îi ajute să urce.

Dobrota Maria, studentă: De obicei mă ajută călătorii cărora li se face milă, având în vedere că văd că mă chinui în fața trenului.

Filip, student: Ne ajutăm între noi așa cum putem.

Părintele unui student: Eu aș fi vrut să merg cu el până la Târgoviște, dar nu a vrut, că aș fi mers cu el.

În urmă cu două săptămâni, cei 8 studenţi au făcut o solicitare la CFR Târgu Jiu pentru a li se pune la dispozitie un vagon special, dar...

Filip, student: Cred că are cel puţin un metru şi jumătate. Nici un om sănătos nu va putea să o urce. E special pentru că este mai înalt decât unul normal. Le mulţumim.

În relaţia Bucureşti Nord - Târgu Jiu s-a asigurat vagon special pentru persoanele cu dizabilităţi, dar fără rampa specială la îmbarcare,” se arată în răspunsul CFR primit de unul dintre studenţi. Culmea, chiar şi angajaţii CFR din Târgu Jiu se aşteptau ca vagonul să aibă o rampă de acces.

Daniela Bâcoi, economist CFR Târgu Jiu: Au la vagonul 1 bis un vagon care s-a pus special pentru dumnealor. Înseamnă că are și rampă?

Reporter: Ce înseamnă vagon special?

Daniela Bâcoi, economist CFR Târgu Jiu: Da, cu rampă.

Reporter: Doamnă, unde e rampa?

Daniela Bâcoi, economist CFR Târgu Jiu: Nu ştiu doamnă, eu de unde să ştiu să vă spun?

Reporter: Aşa aţi spus, că e un vagon special.

Daniela Bâcoi, economist CFR Târgu Jiu: Și eu spun ce mi s-a spus mie, deci mai mult de atât vă daţi seama că nu am de unde să ştiu.

Iar chinul celor 8 studenţi nu s-a încheiat aici. Pentru a ajunge la Târgovişte, ei trebuie să schimbe trenul în Capitală, iar acest lucru este posibil numai cu ajutorul celorlalţi călători.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri