Peste 100 de pelerini de la Nicula au leșinat din cauza căldurii: „Am și tensiune, dar nu contează”

Data publicării:
pelerini

Credincioșii vin aici pentru a se ruga la icoana fecioarei Maria despre care spun că este făcătoare de Minuni. Icoana ar fi lăcrimat în secolul al XVII-lea şi, de atunci, ortodocşii vin să se închine la ea. Acum sunt 40.000 de creştini la Nicula. Toţi aşteaptă Sfânta Liturghie de la miezul nopţii. Oamenii au venit din tot estul Europei în ciuda temperaturilor ridicate.

Anul acesta, la slujbă vor participa Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, ÎPS Andrei, precum şi înalţi prelaţi ai Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord şi ai Episcopiei Spaniei și Portugaliei. După slujbă, cei de la mănăstire vor împărţi enoriașilor 20.000 sarmale şi sute de cozonaci. 

Căldura se dovedeşte cel mai mare inamic al pelerinilor de la Nicula. Aproape o sută de persoane au cerut ajutor cadrelor medicale aflate în apropierea mănăstirii, după ce mercurul a urcat în termometre până la 34 de grade Celsius.

Peste 25.000 de pelerini erau în această după-amiază pe dealul de la Nicula. Mulţi au venit şi de la sute de kilometri depărtare, în speranţa că Sfânta Maria îi va ajuta. Unii fac faţă cu greu orelor de stat la coadă pentru a se ruga icoanei instalate în biserica veche din curtea mănăstirii.

„Am picioarele umflate, dar nu contează. Am și tensiune, dar nu contează. Pentru Măicuța Domnului e prea puțin”, a spus unul dintre pelerini.

„Merită acest sacrificiu, într-adevăr că merită. Venim pentru sănătate, să ne rugăm pentru familie. Să mulțumim lui Dumnezeu pentru ce avem”, a spus un alt pelerin.

În afara problemelor legate de caniculă, pelerinii s-au lovit şi de lipsa toaletelor. Doar 47 de toalete au fost instalate în zonă cu toate că mâine sunt aşteptaţi în zonă 100.000 de oameni. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri