Peste 170 de cazuri de hepatită cu debut brusc la copii au fost identificate în Marea Britanie

Data actualizării: Data publicării:
Copil cu perfuzie în mână.
OMS analizează mai multe cazuri grave de hepatită cu origine necunoscută la copii. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Getty Images

Peste 170 de cazuri de hepatită cu debut brusc la copii au fost identificate în Marea Britanie, informează DPA. Dintre cazurile confirmate, 128 sunt în Anglia, 26 în Scoţia, 13 în Ţara Galilor, iar 9 în Irlanda de Nord. Nu a fost înregistrat niciun deces.

Potrivit Agenţiei britanice pentru securitate sanitară (UKHSA), au fost recenzate alte 13 cazuri, numărul total al cazurilor în Regatul Unit ajungând la 176 în data de 10 mai.

Oficiali din domeniul sanitar continuă să investigheze cazurile de hepatită cu debut brusc la copiii cu vârsta sub 10 ani identificate începând cu ianuarie 2022.

Virusurile obişnuite care cauzează hepatită (de la hepatita A la hepatita E) nu au fost detectate în aceste cazuri.

Cazurile vizează în principal copii cu vârsta sub cinci ani, care au prezentat iniţial simptome de gastroenterită (diaree şi greaţă), urmate de instalarea icterului, informează Agerpres.

Ca parte din investigaţie, un număr mic de copii cu vârsta peste 10 ani sunt de asemenea monitorizaţi, a precizat UKHSA.

Ancheta continuă să sugereze o asociere cu un adenovirus, detectat cel mai frecvent în mostrele analizate.

OMS analizează mai multe cazuri grave de hepatită cu origine necunoscută la copiii din Marea Britanie.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri