Peste 200.000 de pensionari vor primi în plus, în medie, 63 de lei. Ministrul Muncii: Vrem să le asigurăm un venit decent

Data publicării:
pensionari veseli -Publimedia-Andrei Spirache

 

„După ce 3 ani de zile s-a tăiat, intrăm în anul în care se dă ceva la pensie. Încă sunt foarte mici pentru nivelul de viaţă şi de ce au nevoie pensionarii pentru o viaţă de zi cu zi. Am adăugat ceva. Aşa va fi şi anul 2015”, a declarat Victor Ponta.

El a adăugat că sumele necesare sunt deja prevăzute în buget şi au fost transferate în bugetul de asigurări.

„Ştergem astfel discrepanţele care au creat frustrare şii umilinţă. Până la sfârşitul lunii martie, toţi cei 234.000 de pensionari vor primi diferenţa de pensie aferentă lunilor noiembrie şi decembrie 2013. Vrem să îi asigurăm pe pensionari că vor fi printre priorităţi, îi vom trata cu grijă şi cu respect pentru că au muncit o viaţă întreagă. Vrem să le asigurăm un venit decent”, a afirmat Rovana Plumb.

Pensiile lor vor fi recalculate, după ce Curtea Constituţională a admis excepţia de neconstituţionalitate pentru două articole din actuala Lege a Pensiilor. Mai exact, Curtea a stabilit că indicele de corecție în baza căruia au fost calculate pensiile nu a fost stabilit în mod corect.

Sunt vizate persoane care s-au pensionat după 1 ianuarie 2011.

Recalcularea se va face din oficiu şi nu este nevoie de o cerere depusă de beneficiari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri