Peste 25 de milioane de lei pentru reabilitarea drumului către Athosul românesc

Data actualizării: Data publicării:
manastirea frasinei
Foto: Facebook

Drumul către Athosul românesc, aşa cum i se mai spune mănăstirii Frăsinei, va intra, peste câteva zile, în reabilitare cu fonduri guvernamentale, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu, citat de Agerpres.

manastirea frasinei
Drumul către Athosul românesc, aşa cum i se mai spune mănăstirii Frăsinei, va intra în reabilitare Foto: Facebook

Potrivit acestuia, cei 14 kilometri ai Drumului Judeţean 658, care pleacă din DN 7, traversează comuna Muereasca şi ajunge până în poarta mănăstirii Frăsinei, urmează să fie recondiţionaţi general în cadrul unui proiect prin PNDL 2, cu o valoare de peste 25,6 milioane de lei.

"Săptămâna aceasta, pe 8 noiembrie, se va preda amplasamentul pentru drumul Athosului românesc. S-a finalizat licitaţia şi vor începe lucrările. Este un drum extrem de complicat. Vor fi acolo proceduri de lucru pentru care, de pe acum, vreau să-mi cer scuze faţă de cetăţenii din Muereasca şi faţă de turişti. Nu facem doar drumul, se fac poduri, sprijiniri de maluri şi va fi un disconfort pentru cei care stau sau trec pe acolo", a precizat preşedintele CJ Vâlcea.

Mănăstirea Frăsinei este printre cele mai cunoscute şi vizitate locuri din Vâlcea, fiind singurul lăcaş de cult din România unde femeile nu au acces şi unde viaţa monahală se ghidează după rânduielile de la muntele Athos. Actualul aşezământ monahal este ctitorie a Sfântului Calinic de la Cernica, episcop al Râmnicului la mijlocul secolului al XIX-lea, care l-a dezvoltat în jurul unui schit ridicat în anul 1710. Tot Sfântul Calinic este cel care le-a interzis femeilor să treacă de hotarele mănăstirii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri