Sari la conținut

Petiție pentru „separatoare de sens pe DN1”, după accidentul teribil în care și-au pierdut viața cinci persoane: „Pot salva vieți”

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, miercuri, de către organizatorii "protestului în negru", desfăşurat marţi după-amiază în Câmpina, oraşul în care locuiau cele cinci victime ale accidentului produs sâmbătă seară pe DN 1, au lansat o campanie de strângere de semnături pentru o petiţie care va transmisă CNADNR, în scopul de a-i determina pe reprezentanţii acestei instituţii să monteze "cât mai urgent" separatoare de sens pe DN 1, scrie Mediafax.

Scopul petiţiei este acela de "sensibilizare a autorităţilor centrale, pentru a determina CNADNR să ia măsuri concrete şi cât mai repede cu putinţă", susţin iniţiatorii.

Ancheta în cazul accidentului de pe DN1 ar putea fi preluată de polițiștii de la Omoruri

"Dorim să atragem atenţia Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România că prevenţia trebuie să fie o prioritate, că pe DN1 trebuie montate separatoare de sens din beton de la un capăt la altul al acestui drum naţional care a făcut până acum sute, poate mii de victime. Separatoarele de sens şi sensurile giratorii în intersecţii cheie (Floreşti, Băneşti etc.) pot salva vieţi!", arată, în comunicatul dat publicităţii miercuri, organizatorii protestului de marţi, care sunt şi iniţiatori ai acestei petiţii.

Potrivit sursei citate, în timpul manifestării de marţi după-amiază, dar şi la finalul acesteia, peste 2.000 de persoane au semnat petiţia, iar campania de strângere se semnături continuă miercuri şi joi în Pasajul de la Ceas, din centrul municipiului Câmpina.

Accidentul de pe DN1, provocat cu intenție