Piatra funerară a cântărețului Valeriu Sterian, distrusă

Data publicării:
piatra funerara valeriu stelian_zoia alecu

Piatra funerară a cântărețului și compozitorului român de muzică folk Valeriu Sterian a fost distrusă în weekend, potrivit unei postări pe Facebook a compozitoarei Zoia Alecu, care a publicat o fotografie cu piatra funerară făcută bucăți.

„Aflu cu mare tristețe că placa funerară de la mormîntul lui Vali Sterian a fost distrusă. Nu pot accepta ura, răutatea, distrugerea. E un gest care nu are nimic de-a face cu omenia. Ce e de făcut? Ce putem noi face?”, a scris Zoia Alecu pe Facebook.

Pe piatra funerară sunt scrise versurile „Doamne, vino Doamne, să vezi ce-a mai rămas din oameni”, din melodia „Nopți” care are o puternică legătură cu Revoluția din 1989.

Potrivit comentariilor făcute la postare, distrugerea pietrei funerare a avut loc după ce o mașină ar fi intrat accidental în aceasta. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Valei Sterian a murit pe 16 septembrie 2000, bolnav de cancer, și a fost înmormântat la Cimitirul Bellu din București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri