Plaja Corbu, fără toalete şi pubele

Data actualizării: Data publicării:
plaja

Turiştii care merg anul acesta la Corbu să se bucure de plaja sălbatică și de apa curată vor avea o surpriză. Una foarte neplăcută: nu se vor mai monta pubele și nici toalete ecologice. Primarul din Corbu spune că an de an s-a ocupat de curățenie, chiar dacă plaja aparține de Biosfera Deltei Dunării.

La 35 de kilometri de Constanţa, plaja Corbu e considerată un loc în care poţi să găseşti un anume fel de încântare. Plaja sălbatică, apa limpexde și liniştea atrag anual mii de turişti. Anul acesta, vor avea însă o surpriză.

Yvette Mîrza, reporter Digi24: Plaja din Corbu este plină de ambalaje, pet-uri și hârtii. Nici nu este de mirare pentru că în zonă nu există niciun coș de gunoi. Iar în această vară turiștii nu vor avea nici toalete ecologice.

Marian Gălbinașu, primarul comunei Corbu: Îmi cer scuze față de turiștii care vor veni în această vară, vizavi de conditiile care probabil nu vor fi. Cel puțin, vizavi de toatele ecologice pe care logic într-o lume civilizată ar trebui să le avem.

Primarul din Corbu spune că s-a săturat să trimită angajaţi ai primăriei să strângă mizeriile turiştilor.

Marian Gălbinașu, primarul comunei Corbu: Conform legii 82, ARBDD este administratorul domeniului public al statului, în speță plaja Corbu până la bara Sulina, mi se pare normal, logic și firesc, ca ei să se ocupe și să investească în acest lucru.

Mălin Mușetescu, guvernatorul Deltei Dunării: Administratia Rezervației va pune aceste coșuri, daca primaria nu vrea să le mai pună, dar exista o problema după care ridicarea gunoaielor trebuie făcută tot de primărie pentru că are o firmă specializată. Toaletele ecologice...rămâne de văzut efectiv ce se poate face. Evident ca administraţia biosferei va oferi tot suportul pentru a rezolva această problemă.

Chiar dacă sezonul estival este abia la început, pe plaja din Corbu s-au instalat deja rulotele.

Jan, turist din Germania: Sunt foarte surprins, nu aveam idee de România și România are peisaje frumoase, în special acest loc este foarte frumos. Ar fi frumos însă să fie niște coșuri de gunoi, pentru că vedeți gunoaiele, mai ales din plastic sunt o mare problemă, mizeriile nu vor pleca singure. Noroc că avem toaletă în rulotă, dar dacă se umple.

Taxa pentru o zi de plajă la Corbu este de 5 lei, un tichet pentru o săptămână costă 15 lei, iar pentru un an e de 30 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri