Plajă distrusă și apă deversată în mare, de la blocuri în construcție, la Năvodari

Data actualizării: Data publicării:
navodari1

Imagini dezolante pe litoralul românesc. Plaja din Năvodari este brăzdată de şanţuri adânci de peste un metru pe unde curge apă deversată de la blocurile care se construiesc în zonă. Totul ajunge în mare, dar autorităţile spun că nu există pericol pentru apă. Promit şi că plaja va fi refăcută până la deschiderea sezonului estival.

O porțiune de plajă din Năvodari arată deplorabil. Apa deversată de la blocurile aflate în construcție a săpat un șanț de aproape un metru în nisip şi ajunge direct în mare.

Problemele au început din decembrie anul trecut, când a demarat construcţia unui bloc nou pe malul mării. Autorităţile spun că lucrarea a primit autorizație pentru că în zonă nu există altă posibilitate de evacuare a apei provenite din pânza freatică, dar promit că plaja va fi refăcută la timp pentru sezonul estival.

Bărbat: O să se astupe înapoi.
Reporter: Până la vară?
Bărbat: Da. O să ridicăm astea la un moment dat, toate conductele pe care le vedeți. O să vină aici să pună nisip înapoi să fie plaja cum a fost.

Primăria Năvodari spune că lucrarea va fi gata până la 1 aprilie. În caz contrar, constructorul va fi sancționat.

Ionuț Bălosu, inspector Disciplina în Construcții Năvodari: În cazul în care nu se aduce la forma inițială, o să luăm și noi măsuri împotriva constructorilor și presupun că și cei de la ABADL vor lua măsuri. Depinde ce au stipulat în contract.
Reporter: V-ați mai întâlnit cu astfel de cazuri?
Ionuț Bălosu: Până acum nu ne-am mai întâlnit cu astfel de cazuri. E singurul caz cu care ne-am confruntat până acum.

Autoritățile spun că analizele făcute arată că apa care ajunge în mare nu este toxică.

Cazul de de la Năvodari nu este singular. Un dezastru ecologic are loc și pe lacurile din nordul Capitalei. Tone de peşti morţi plutesc la suprafaţa apei şi sunt adunaţi de localnici, care se expun unor mari pericole, avertizează medicii. Administratorii fermelor piscicole din zonă spun că în lacuri au ajuns toate dejecţiile scurse de la cartierele rezidenţiale din zonă, care au canalizarea subdimensionată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri