Plan detaliu. Trei sferturi dintre români nu au încredere în instituțiile fundamentale ale statului

Data actualizării: Data publicării:
parlament 2018_inquamphotos george calin (2)
Foto: Inquam Photos/George Călin

Trei sferturi dintre români nu au încredere în institutiile fundamantale ale statului, Guvern sau Parlament. Mai grav este însă că românii nu prea mai au încredere în aproape nicio instituție de stat, indiferent că vorbim de școală, spital, primarie, jandarmerie sau poliție. Cei mai dezamăgiți rămân tinerii. Ce îi supără cel mai tare și cum am putea să ne recăpătăm încrederea în România, aflati duminică, din emisiunea Plan detaliu, de la 20:30.

Ștefania Ciuraru, voluntar: Suntem țara care are 42% rată a analfabetismului funcțional. Și sunt curios ce ar putea să facă UE pentru a reduce această rată în condițiile în care statul Român a demonstrat de ceva timp că nu e în stare să soluționeze problema asta. Nu se întâmplă prea multe lucruri pentru tinerii din România. Și mă gândesc acum la tinerii din mediul rural pentru care nu se întâmplă nimic. Tot ce fac ei cu viața lor este să facă naveta, la un liceu poate. Dacă au această șansă. Sau să plece în altă țară să aibă un trai decent. Sunt multe lucruri care mă ard. Dacă e să o iau la nivel personal, deși sunt o patrioată convinsă și cred foarte mult în țara noastră și în potențialul pe care îl avem, am început foarte serios să mă gândesc să plec din țară. România ideală e cea în care avem spațiu să ne spunem părerea. Dar în același timp acționăm astfel încât acele păreri să aibă un sens. Și nu așteptăm să ne pună cineva în brațe ceva ca să ...practic să ne mișcăm. Să avem inițiativă și să fim proactivi.

Care sunt motivele neîncrederii în instituții, dar și cum putem să ieșim din cercul vicios al acesteia, aflați într-o nouă ediție Plan Detaliu, pe Digi24, duminică, de la 20:30.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri