Plângere penală împotriva a patru medici de la Bagdasar-Arseni

Data actualizării: Data publicării:
procurori---ciocan-magistrat

Pilotul rănit în accidentul de paramotor de la Comana, din urmă cu câteva luni, acuză cadrele medicale de neglijenţă în serviciu şi de nerespectarea drepturilor pacientului.

 

spitalul bagdasar arseni

În urma internării în spital, bărbatul a contactat mai multe infecţii nosocomiale, ulterior fiind transferat la o clinică privată. Acolo a şi suferit o intervenţie chirurgicală.

Acum se recuperează la Băile Felix. În urma accidentului de la începutul lunii iunie, un alt coleg al pilotului a decedat.

Deşi conducerea Spitalului Bagdasar-Arseni a negat că bărbatul s-ar fi îmbolnăvit în spital, Ministerul Sănătăţii a transmis contrariul. Mai mult, inspectorii sanitari au amendat unitatea sanitară, în vara acestui an, după ce au constatat mai multe nereguli privind curăţenia şi dezinfecţia.

Acum, conducerea Spitalului de Urgenţă Bagdasar Arseni aşteaptă ca avocaţii spitalului să analizeze plângerea penală depusă de pilotul paramotorului prăbuşit la Comana, Marian Cojocaru, împotriva medicilor din respectiva unitate sanitară.  

Managerul interimar, unul dintre cei patru medici vizaţi în plângere, susține că pilotul a depăşit primele zile de la internare, care erau vitale, tocmai datorită tratamentului corespunzător oferit de personalul specializat al unității sanitare.

Mircea Gorgan, managerul interimar al Spitalului de Urgență Bagdasar Arseni a declarat că nu poate oferi detalii clare cu referire la plângerea depusă de pilotul Marian Cojocaru, tocmai pentru că nu se știe nimic clar referitor la afirmațiile acestuia prezente în document, scrie News.ro.

Până acum nu am primit nicio adresă de la Parchet, instanţă, Colegiu, pe cale oficială, privind plângerea depusă de pacientul Marian Cojocaru. Ne abţinem de la comentarii pană când avocaţii spitalului nu vor intra în posesia plângerii, a declarat Mircea Gorgan.

Cojocaru îi acuză pe medici că nu i-au facilitat transferul în străinătate, dar şi pentru că a contractat infecţii intraspitaliceşti.

Inclusiv dreptul de-a beneficia de tratament în străinătate i-a fost refuzat, faptul că nu a fost informat cu privire la infecţiile pe care le-a luat din spital, faptul că a solicitat informaţii medicale despre el şi nu i s-au oferit, faptul că nu i s-a făcut nicio propunere de operaţie pe care să o refuze sau să o refuze, faptul că a fost mutat, pe durata spitalizării fără să aibă coloana stabilizată”, a detaliat soția pilotului, Irina Cojocaru.

Cele patru persoane împotriva cărora Marian Cojocaru a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 sunt medicul ATI Ruxandra Bunescu şi neurochirurgii Costel Şerban, Costică Zamfir şi Mircea Gorgan.

Pilotul paramotorului prăbuşit în luna iulie în lacul Comana, Marian Cojocaru, a fost audiat, în 17 octombrie, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. După trei ore de audieri, el a declarat că procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul că este suspect în dosarul privind prăbuşirea paramotorului, în urma căreia şi-a pierdut viaţa Nik Baydin, chitaristul trupei The Rock, o formaţie tribut AC/DC.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri