Planul CNAIR pentru pasarelele pietonale de pe DN1. Autoritățile iau în considerare și construirea unor pasaje subterane

Data publicării:
pasarela dn1
Planul CNAIR pentru pasarelele pietonale de pe DN1. Foto: Captură video

Cele opt pasarele pietonale de pe Valea Prahovei vor fi modernizate. Este intenția Companiei Naționale de Drumuri, care deocamdată e în faza expertizelor tehnice. Astfel, pasarelele din Sinaia, Bușteni, Comarnic și Azuga, care acum sunt mâncate de rugină și un real pericol pentru pietoni, ar urma să aibă lifturi de acces, acoperiș, dar și camere de supraveghere. Nu e singurul plan al autorităților, care evaluează și posibilitatea construirii unor pasaje subterane pentru pietoni.

Deși sunt intens folosite de oameni, pasarelele de pe Valea Prahovei le pun adesea viețile în pericol. Pentru că nu sunt acoperite, pasarelele pot deveni foarte periculoase atunci când plouă și ninge și nu sunt curățate. Și asta pentru că oamenii pot aluneca foarte ușor pe aceste trepte.

-Vă uitați la ce trafic avem aici, mai bine le făceau subterane, cu acces, scaun cu rotile, cu cărucioare. Nu așa. Sunt oameni bătrâni, operați de inimă... Au început să ruginească. Astea în 2-3 ani de zile vor cădea. Nu avem cum să urcăm pe sus, ne e frică, cabluri de înaltă tensiune legate cu sârma... Dacă pui mâna, acolo rămâi.

-Persoanele cu dizabilități, în cărucioare?
-Nu, pe jos traversează strada. N-au cum să urce pe sus.

-Poate și pentru mămicile care nu au copii așa mari și au cărucioare ar fi mai util un lift.

-Cum treceți strada?
-Nu prea trecem.
-Dacă sunteți nevoită să treceți, vă duceți la trecere?
-Da, da sau mai trec pe unde nu trebuie.

E o reală provocare pentru persoanele mai în vârstă să traverseze strada folosindu-se de pasarelă.

-Pentru cei în vârstă e mai dificil dacă ai bagaje...
- CNAIR promite că le vor face cu lift, acoperite...
-Ne-am săturat de promisiuni.
-Eu vreau ca măcar o promisiune să se concretizeze

Reprezentanții Companiei Naționale de Drumuri transmit că vor moderniza cele opt pasarele de pe Valea Prahovei. Vor fi construite și altele noi. Mai mult, pietonii ar putea traversa chiar și prin pasaje subterane.

Pentru ca traficul să nu mai arate așa, cei de la Drumuri și-au propus să elimine cât mai multe treceri de pietoni de pe Valea Prahovei. Pentru asta, vor săpa pasaje pietonale, unul dintre ele va fi chiar în Bușteni, la intersecția cu strada care merge către telecabină.

Până când încep lucrările, traficul va fi la fel de aglomerat în zona trecerilor de pietoni din stațiunile montane.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri