Sari la conținut

PLANURI. Un nou spital pentru arsuri în București

Reporter: Vor începe lucrările în mandatul dumneavoastră?

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: Nu, ar fi nerealist, în mandatul acesta nu se poate. Sperăm să avem, însă, lucrurile puse pe şine.

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1: Sectorul 1, de fapt întregul București, are nevoie de un spital nou, dotat la standarde europene și în care să lucreze medici experimentați. Mă bucur că am găsit un partener în domnul ministru Voiculescu și că, împreună, putem realiza acest proiect atât de necesar orașului. Există multe exemple de clinci de renume din Europa pe care le putem lua drept model.

„În perioada imediat următoare, o echipă mixtă formată din specialiști ai ministerului de resort și ai administrației locale Sector 1 se vor întâlni pentru a stabili locația și a elabora proiectul de investiții pentru noul spital. Proiectul va conține date concrete referitoare la dotările necesare în materie de infrastructură, precum și costurile pe care le implică această investiție. O a doua concluzie a întâlnirii din această dimineață a fost cea legată de redeschiderea de urgență a Secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Arsuri, care a fost închisă la mijlocul lunii iulie. Și în acest caz, costurile vor fi suportate integral din bugetul local al Primăriei Sectorului 1”, se arată într-un comunicat al instituției.