Plecaţi la cules de măsline. Zeci de români au fost sechestrați de angajator în Portugalia

Data publicării:
portugalia-1

Presa din această ţară susţine că este vorba despre români plecaţi la cules de măsline care ar fi fost sechestraţi de angajatorul lor.

Angajatorul, un cetăţean român, a refuzat încheierea unui contract de muncă şi le-a luat actele. Oamenii au fost cazaţi în condiţii improprii şi plătiţi necorespunzător. Unul dintre ei a contactat ambasada României de la Lisabona.

În urma intervenţiei ambasadei, ei au fost fost eliberaţi şi au depus plângere împotriva angajatorului şi au reuşit să îşi recupereze buletinele. De la poliţie au fost preluaţi de o asociaţie neguvernamentală şi mutaţi într-o altă localitate.

Ambasadorul României la Lisabona, Vasile Popovici, a relatat, la Digi24 care este situația oamenilor și cum s-a întâmplat totul: „Este vorba despre 52 de români, aduși cu un autobuz Portugalia și adunați printr-un anunț pe Internet, pe care ei nu l-au mai verificat. Au fost aduși în Portugalia de doi frați care se pare că exploatează oamenii prin muncă. Nu este primul caz de genul acesta. Oamenilor li s-a promis că vor fi cazați, că vor munci opt ore pe zi, că vor primi 900 de euro. Au fost duși într-un imobil părăsit, unde dormeau câte 16 într-o încăpere fără apă curentă, fără condiții normale. Persoanele au fost eliberate”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri