Plecaţi pentru o viaţă mai bună, dar loviţi de ghinion. Solidaritate cu familia românului mort în Malta

Data actualizării: Data publicării:
malta

Visul unei vieţi mai bune, construite prin muncă, peste hotare, a fost spulberat de o furtună într-o clipă, pentru o familie din Bistriţa. Cei doi români, a căror maşină a fost zdrobită de un copac doborât de vânt, se duceau la serviciu, la o firmă de curierat din oraşul maltez Rabat. Dan Udrea a murit pe loc, iar soţia lui, Irina, este grav rănită. Românii care trăiesc în Malta s-au mobilizat şi încearcă să strângă bani pentru familia bistriţeanului. De asemenea, apropiaţii lor din ţară fac chetă pe Facebook să ajute familia lovită de nenorocire.


„A zis că Irina îşi aduce aminte de o bubuitură, cred că şi-a pierdut cunoştinţa, l-a strigat pe Dan, nu a primit niciun răspuns şi din nou, după aia, cred că şi-a pierdut cunoştinţa”. Este ceea ce povestește fratele Irinei Udrea, femeia de 32 de ani care a ajuns cu răni grave la spital după ce un copac doborat de vânt a căzut peste maşina în care se afla cu soțul ei. Dan Udrea, în vârstă de 38 ani, a decedat pe loc. Rudele sunt încă în stare de şoc.

„Am văzut mesajele. Nu mi-a venit să cred. Am mai citit o dată, de două ori, am zis nu există aşa ceva”, povestește Robert Baciu, fratele femeii rănite.

Cei doi tineri, originari din Bistrița, şi-au căutat norocul peste hotare. Bărbatul a studiat la Universitatea Tehnică din Cluj, iar de câţiva ani lucra la o agenţie de curierat din Malta. Cuplul are şi doi copii.

„Unul face 3 ani acum în martie şi unul de 4 luni, 5. Ca orice om, vrei un trai mai bun, să te descurci, să poţi să faci ceva”, spune Robert Baciu.

„Aveau o viaţă plină de fericire, mai ales fiind cu doi copii şi aveau ceea ce îşi doreau”, adaugă fratele femeii rănite.

„Voiau să aibă un viitor cât de cât OK şi mai bun. Voiau copii şi au copii şi voiau să le ofere cât mai multe”, spune Veronica Sângeorzan, prietena soților Udrea.

Aceasta tânără a lansat un apel pe Facebook pentru cei care vor sa ajute financiar familia. „Am pus pe contul meu de Facebook, Sângeorzan Veronica, cine ar vrea să doneze, indiferent cât e, leu cu leu se adună.

O fac pentru că o persoană necunoscută mi-a trimis aseară un mesaj că vrea să ajute”, a explicat femeia.

În ultimele două zile, Malta a fost măturată de vijelii puternice. Autorităţile emiseseră, de altfel, avertizări prin care îi sfătuiau pe oameni să nu iasă din case.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri