Poliţia de Frontieră scoate la concurs peste 750 de posturi prin încadrare directă

Data publicării:
politia de frontiera_fb pf

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) a iniţiat, marţi, procedura de încadrare directă sau trecere a agenţilor în corpul ofiţerilor, fiind disponibile 759 de posturi pentru care vor fi organizate concursuri, informează de News.ro.

politia de frontiera_fb pf
Foto: Facebook

Poliţia de Frontieră va scoate la concurs 604 posturi de agenţi în structurile operative ale IGPF. Viitorii agenţi vor lucra în serviciile specializate în supravegherea şi controlul frontierei, combaterea migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere, în compartimentele ture de serviciu ale Sectoarelor Poliţiei de Frontieră şi în punctele de trecere aeroportuare.

Alte 78 de posturi între care 46 de ofiţeri şi 32 de agenţi sunt disponibile în structurile suport, specializate în diferite domenii de activitate - financiar, comunicaţii, logistică, administrativ, tehnic etc, anunţă IGPF.

De asemenea, vor mai fi scoase la concurs 71 de posturi de ofiţeri, prin trecerea în corpul ofiţerilor a agenţilor cu studii superioare, care îndeplinesc condiţiile legale şi şase posturi de ofiţeri în domeniul operativ, prin procedura de reîncadrare, posturi destinate celor care au avut calitatea de poliţist.

Lista cu posturile scoase la concurs este disponibilă pe site-ul oficial politiadefrontiera.ro

Depunerea cererilor de înscriere la concurs pentru posturile operative de agenţi scoase la concurs prin încadrare directă (din sursă externă), se va face în perioada 27 septembrie - 4 octombrie 2016, între orele 09.00-13.00 şi 14.00-16.00, inclusiv în zilele de sâmbătă (1 octombrie) şi duminică (2 octombrie), între orele 09.00-13.00, la sediul structurilor organizatoare.

Concursul de încadrare pentru posturile de agenţi din domeniul operativ (din sursă externă) se va susţine în urma promovării probelor eliminatorii (testare psihologică, vizita medicală şi proba de evaluare a performanţei fizice).

Pentru aceste posturi, subiectele vor fi elaborate de către o comisie centrală constituită la nivelul IGPF şi vor fi transmise simultan, în ziua concursurilor, la structurile teritoriale organizatoare. Testul scris de verificare a cunoştinţelor va fi de tip grilă.

Concursurile pentru ocuparea posturilor de specialişti din sursă externă şi cele pentru ocuparea posturilor prin trecerea în corpul ofiţerilor a agenţilor cu studii superioare sunt în faza de constituire a comisiilor, informaţiile necesare urmând a fi publicate în perioada imediat următoare, pe paginile de internet ale structurilor organizatoare. 

Informaţii complete privind modalităţile de înscriere şi participare la concurs, condiţii de recrutare, probe de selecţie şi criterii de departajare, precum şi tematica şi bibliografia necesare susţinerii concursului/examenului pentru post pot fi obţinute de la structurile de resurse umane ale IGPF, inspectoratele teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, Gărzii de Coasta, Bazei de Reparaţii Nave Brăila, Şcolii de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră Iaşi, avizierele de la sediile instituţiilor, precum şi de pe site-urile unităţilor de politie de frontieră din teritoriu.

Este a doua sesiune de angajări din sursă externă organizată de Ministerul Afacerilor Interne. Aici deficitul de personal este accentuat chiar şi după angajările masive atât din sursă externă (persoane care nu au absolvit şcolile MAI) cât şi din Academia de Poliţie sau cele două şcoli de agenţi de la Câmpina şi de la Cluj.

În luna martie au fost încadraţi 2.980 de subofiţeri din sursă externă, dintre care numai 1.726 în Poliţia Română.

De asemenea, în iulie, Ministerul Afacerilor Interne a încadrat 1.454 de ofiţeri, agenţi de poliţie şi subofiţeri, reprezentând promoţia 2016 a instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, arată oficialii instituţiei.

Unităţile de învăţământ ale MAI funcţionează la capacitate maximă, iar în anul şcolar/universitar care începe în următoarele zile oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne a fost suplimentată cu 674 de locuri faţă de 2015, de la 1.676 în anul 2015, la 2.350 de locuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri