Polițist felicitat de vicepremierul Costin Borc

Data publicării:
politistul felicitat

Un agent de poliţie din Constanţa a fost felicitat de vicepremierul Costin Borc pentru ajutorul oferit unei tinere din Germania, victimă a unui accident rutier. Bărbatul a fost cel care a cerut ca elicopterul SMURD să o ducă pe fată la spital, apoi s-a interesat de starea ei de sănătate şi tot el a luat legătura cu mama tinerei, în Germania. Tatăl fetei a murit în acelaşi accident.

„Simt nevoia să-i mulţumesc unui agent şef de la Poliţia Rutieră Constanţa, domnul Cristian Bozolan, pentru tot ceea ce a făcut ca să salveze o fată foarte grav ranită într-un accident îngrozitor petrecut acum câteva zile în judeţul Constanţa. Nu îl cunosc personal, deşi mi-aş dori să-i strâng mâna”, este mesajul postat de vicepremierul Costin Borc pe pagina sa de Facebook.

„Îi mulţumesc domnului vicepremier pentru mesaj. Probabil a fost emoţionat că un poliţist s-a preocupat de starea unei victime, dar la noi, la Constanţa aşa procedăm de fiecare dată”, a spus Cristian Bozolan, agent Poliţia Rutieră Constanţa.

Accidentul rutier s-a petrecut săptămâna trecută. Maşina în care era fata şi tatăl ei a fost lovită violent de un şofer care gonea nebuneşte pe şosea deşi ploua torenţial. La faţa locului, poliţistul nu a stat pe gânduri: a cerut sprijinul elicopterului SMURD, când a văzut cât de grav rănită era fata.

„A fost un politraumatism grav, adusă cu elicopterul la spital, multiple leziuni craniene, fracturi de masiv facial, fracturi de coaste, sânge în pleură, splină ruptă, s-a scos splina, fracturi de membre, fractură de cord vertebral, vertebra l2 şi două pofize transverse mai jos”, a declarat Mihea Avram, directorul medical al SCJU Constanţa.

„Am văzut o persoană tânără, luptând cu moartea şi am văzut în comportamentul chiar inconştient faptul că vrea să trăiască”, a povestit Cristian Bozolan, agent şef.

Tatăl fetei a murit la o oră după accident, aşa că poliţistul a luat legătura cu mama fetei, în Germania. Tânăra, stabilizată de medicii din România, a ajuns între timp acasă la Dusseldorf, unde va suferi mai multe operaţii la inimă şi la coloana vertebrală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri