Polițiștii îi caută pe cei care ar fi pus mâncare otrăvită pentru câini în parc

Data publicării:
catelus

Zeci de bucureşteni au depus plângeri la poliţie după ce au descoperit că într-un parc din cartierul Militari şi în apropierea lui, a fost aruncată mâncare otrăvită cu scopul de a omorî câinii. Poliţiştii cred că răzbunarea asupra câinilor ar fi pornit de la un conflict între cei care au copii şi posesorii de animale de companie. Chiar şi aşa, locuitorii spun că pericolul este foarte mare pentru copii pentru că pot intra oricând în contact cu otrava din hrana aruncată pe alei.

„Faceţi cunoştinţă cu Cleo! Astăzi am ieşit la plimbare pe o vreme friguroasă dar nu avem unde să ne plimbăm”, afirmă un bărbat.

Stăpânul acestui căţel a dat nas în nas cu poliţiştii când a vrut să intre în locul special amenajat pentru câini. Anchetatorii au venit să ridice noi probe de mâncare otrăvită din parcul din sectorul 6 după ce au primit câteva zeci de plângeri.

„Am venit la secţia 20 pentru a depune o plângere deoarece am văzut un afiş prin care sunt ameninţaţi câinii cu otrăvirea, câinii cu stăpân. Au terminat cu câinii fără stăpâni de pe stradă şi acum se pare că sunt persoane care au probleme inclusiv cu câinii cu stăpân. Mi se pare mai mult decât şocant să faci aşa ceva, să arunci cu otravă când sunt atât animale cât şi copii”, spune un reclamant.

Această iniţiativă a început ieri, atunci când a apărut acest afiş care a circulat pe Facebook în care un grup de familii, aşa s-au numit, îi ameninţă pe posesorii de animale cu otrăvirea. Au spus că au plasat nişte alimente pline cu otravă ceea ce s-a şi întâmplat”, afirmă Carla Alina Buleanu.

Oamenii se tem acum şi pentru sănătatea copiilor, pentru că în zonă este un parc, dar şi o şcoală generală.

Iată ce spun cei care locuiesc în zonă:

„(Mi s-a părut n.r. ) Şocant când am văzut afişul, atât pentru câini cât şi pentru copii. Dacă arunci otravă lângă un loc de joacă şi copiii pot pune mâna!”

Ce oameni? Sunt neoameni cei care fac asa ceva! Să ai ură faţă de animale”.

Este o idee aberantă! Nu toată lumea iubeşte animalele dar nu trebuie să ai ceva cei care le iubesc şi au animale! E foarte periculoasă! Sunt chestii otravite, mancare aruncată în jurul şcolii. Aici sunt copii, se joacă, dacă pune mâna chiar şi întâmplător că ştii cum sunt copiii”.

Poliţiştii aşteaptă rezultatele probelor trimise la un laborator pentru a vedea în primul rând ce fel de otravă a fost folosită, dar verifică şi camerele de supraveghere din zonă pentru a găsi indicii despre cei care au aruncat mâncarea cu otravă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri