Sari la conținut

Avertisment: fenomenul „ploaie înghețată” în Capitală

Brigada Rutieră informează că fenomenul „freezing rain” sau „ploaia înghețată” reprezintă un real pericol pentru traficul din Capitală miercuri, astfel că, din cauza temperaturilor scăzute și a căderilor de precipitații, partea carosabilă poate deveni umedă și alunecoasă, existând posibilitatea formării poleiului.

polei

În acest sens, Brigada Rutieră le transmite șoferilor să țină cont de mai multe aspecte atunci când pornesc la drum. Unul dintre acestea este să se asigure că parbrizul, geamurile laterale și lunetă oferă o vizibilitate foarte bună iar ștergătoarele și instalația de climatizare și dezaburire sunt în bună stare de funcționare, potrivit Agerpres.

Conducătorilor auto li se mai recomandă să adapteze maniera de condus la specificul suprafeței carosabile, să evite frânările și accelerările bruște, să păstreze o distanță suficientă față de autovehiculul din față, astfel încât să poată opri în siguranță, în situația în care acesta încetinește sau oprește brusc.

Totodată, pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi. Cei angajați în traversarea străzii trebuie să țină cont că distanța de frânare a autovehiculelor se mărește considerabil, în condiții de carosabil alunecos, transmit reprezentanții Brigăzii Rutiere.