Polițistul accidentat grav de un om de afaceri turc a fost operat. Este în continuare în comă

Data publicării:
accident2


ACTUALIZARE 18.00. Omul de afaceri turc care l-a rănit grav pe poliţistul care a vrut să-l oprească pentru un control în trafic este acum în faţa magistraţilor.

Instanţa va decide dacă îl trimite după gratii. Şoferul este acuzat de tentativă de omor şi a fost adus la tribunal în scaunul cu rotile, pentru că ar fi fost şi el rănit, în timp ce fugea din locul în care l-a lovit pe poliţist cu maşina.


ACTUALIZARE 16.00. Potrivit unui comunicat al Spitalului de urgență Floreasca, victima se află în continuare în stare deosebit de gravă.

„Pacientul Ionescu Gheorghe, 44 de ani, victima unui accident rutier în data de 02/08/2015, a fost internat în Spitalul Clinic de Urgență București cu următorul bilanț lezional: 

  • Politraumatism.

  • Traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple și edem cerebral difuz.

  • Fractură fronto-parietală stângă.

  • Traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale și fractură sternală.

  • Contuzie pulmonară stângă și hemotorax stâng.

  • Traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică și multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subțire.

  • Contuzie renală stângă.

  • Hematom retroperitoneal minim.

Pacientul a fost supus unor multiple intervenții chirurgicale: montarea unui senzor de monitorizare a presiunii intracraniene, drenaj pleural stâng, splenectomie și enterectomie largă, cu asigurarea hemostazei.
În data de 03/08/2015, ora 13:00, pacientul se afla în secția de terapie intensivă în stare deosebit de gravă, analgo-sedat continuu, pe suport ventilator pentru insuficiența respiratorie hipoxemică severă, cu susținerea funcției hemodinamice cu suport vasopresor în doze mari, cu hemodiafiltrare continuă și reechilibrare hidroelectrolitică conform monitorizării hemodinamice miniinvazive, cu antibioterapie cu spectru larg.
O echipă medicală multidisciplinară supraveghează permanent starea pacientului și aplică măsurile de terapie intensivă adecvate”, se arată în comunicatul medicilor.


ACTUALIZARE 10.00. Cetăţeanul turc a fost arestat preventiv în lipsă, el fiind în prezent internat la Spitalul Floreasca.


Bucureşti, noaptea de sâmbătă spre duminică. Un filtrul al poliţiei rutiere trage pe dreapta şoferul unei maşini. Bărbatul dă semne că ar opri. În momentul în care agentul se îndrepată spre el, şoferul accelerează însă. Agentul încearcă să se agaţe de maşină şi încearcă să-l convingă pe cel de la volan să oprească. Nu reuşeşte şi, în cele din urmă, este proiectat în parapetul de pe mijlocul şoselei. O parte dintre colegii lui cheamă ambulanţa, alţii pleacă în urmărirea şoferului.

În timp ce poliţistul grav rănit este internat la Spitalul Floreasca, colegii lui reuşesc să îl prindă pe şoferul care îl lovise. După cinci minute de urmărire, scapă maşina de sub control şi se opreşte în gardul unei case de pe Bulevardul Pipera. Este reţinut şi dus la spital pentru recoltarea probelor biologice. Era băut, spun poliţiştii. Şoferul turc rămâne şi el internat, pentru că este rănit în accidentul pe care l-a provocat. Bărbatul nu a putut fi audiat, iar pentru a afla ce s-a întâmplat exact, anchetatorii au stat de vorbă cu colegii poliţistului, martori ai incidentului dramatic.

„Rareş Stan, procuror: Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de omor, ultraj şi părăsirea locului accidentului.

Rep: Există informaţii conform cărora acel viraj ar fi fost intenţionat făcut.

Rareş Bogdan: Da, din cercetările efectuate până în prezent aşa rezultă, că intenţia a fost clară de a se debarasa, la o viteză pe care n-o putem estima, dar din cercetări a reieşit că era o viteză ridicată”.

La puţin timp, alţi agenţi porneau în altă urmărire. Au vrut să oprească o maşină în care erau doi tineri, dar şoferul nu s-a supus.

Andrei Codău: „A accelerat şi a plecat în mare viteză, moment în care au plecat în urmărirea lui doi motociclişti de la Poliţia Capitalei”.

25 de kilometri au urmărit maşina polițiștii. La un moment dat, şoferul nu a mai controlat volanul şi autovehiculul a căzut într-un râu. Şoferul şi pasagerul au ieşit din maşină şi au fugit. Mascații i-au somat să se oprească şi ca să fie mai convingători au tras câteva focuri de avertisment. Șoferul a reuşit să dispară, dar pasagerul din dreapta a fost prins şi dus la audieri. De la el speră să afle oamenii legii de ce fugeau.

De aici șoferul și-a pierdut urma și a fost dat în urmărire. Tânărul este recidivist, acuzat în trecut de mai multe furturi. Razia de sâmbătă noapte a cuprins tot Bucureştiul. Poliţiştii au capturat inclusiv substanţe interzise care se aflau la bordul maşinilor oprite pentru control. Oamenii legii au dat peste 600 de amenzi, au scris 14 dosare penale şi au reţinut 30 de permise de conducere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri