Pomi de Crăciun neconvenționali, vânduți în scop caritabil

Data publicării:
brad engineering

Studenții la inginerie din Galați au renunțat pentru patru zile la cursuri, calcule și proiecte riguroase și au participat la o competiție de creativitate. 68 de tineri organizaţi în echipe au construit, din lingurite de plastic, fâşii de tablă, pahare de bere, surcele sau folie alimentară, 17 brazi.

Cătălin Fetecău, decanul Facultății de Inginerie: De regulă au tot felul de proiecte, tot felul de acțiuni, multe se derulează în scris sau pe tablă. Și iată, acum au produs, spre surprinderea mea, tot felul de creații.

Concursul a fost ideea studenţilor, iar conducerea facultăţii i-a ajutat cu organizarea şi găsirea materiei prime. Brazii sunt expuşi în holul Facultăţii de inginerie şi pot fi cumpăraţi. Banii strânși vor fi donați unui student care a fost grav rănit într-un accident. În acelaşi timp, profesorii au studiat cu mare atenţie lucrările şi au desemnat un câştigător al concursului de creaţie.

O parte dintre brazii neconvenţionali au fost deja cumpăraţi, iar ofertele au fost generoase. Cea mai mare sumă, 1.500 euro, a fost oferită pentru Hefaistos, bradul din metal care a şi câştigat competiţia”, transmite corespondentul Digi24 Miruna Mihailovici.

Petru Timotin, student: Efectiv dintr-o tablă pe care s-a tăiat o spirală și a fost întinsă. Are și un suport pe mijloc, poate fi demontat, adică când se termină Crăciunul poate fi demontat, strâns.

Alţi doi brazi au fost cumpăraţi cu 1.000, respectiv 1.500 de lei.

Octavian Cucu, student: Nu am avut niște planuri, niște schițe, pur și simplu am venit fiecare cu câte o idee și a ieșit acest brad.

Brazii rămân expuşi în holul facultăţii încă o zi, după care cei care au fost vânduţi vor ajunge în casele proprietarilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri