Pompierii au dat jos țurțurii din centrul Capitalei 

Data publicării:
turturi

Ţurţuri de aproape un metru ameninţau astăzi de pe câteva clădiri din zona Pieţei Romane din Bucureşti. În unele cazuri pericolul a fost semnalat de oameni care au sunat la 112.

Pe jos erau bucăți de gheață date jos de la peste 20 de metri înălțime.

Administratorul unui bloc a solicitat intervenția autorităților.

„S-au depus la majoritatea apartamentelor. Dar în general la apartamentele care momentan sunt goale”, a declarat bărbatul.

Circulaţia a fost restricţionată aproape o oră în zona Pieței Romane până când misiunea pompierilor s-a terminat. Militarii nu au zăbovit mai mult de câteva minute până când au fost chemaţi să intervină în mai multe pasaje şi poduri sub care ţurţurii ameninţau să se prăbuşească.

În alte cazuri oamenii au înţeles că este de datoria lor să acţioneze. Astfel, mai mulți bărbați s-au coordonat ca să dea jos țurțurii de pe acoperișul unei clădiri. Operaţiunea a presupus o coordonare minuţioasă. De la sol, cu o staţie radio, omul se asigură că pietonii nu trec prin zonă. Apoi cere colegului de la etaj să îndepărteze gheaţa.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre proprietarii unor lădiri de pe Calea Victoriei, o zonă intens circulată. Sloiurile au cuprins întreg balconul.

Autoritățile au avertizat că este de datoria administratorului clădrii să semnalizeze pericolul.

În cazul unui pericol iminent administratorul cladirii are obligația să semnalizeze această problemă”, a declarat Daniel Vasile, reprezentant ISU București.

Amenda poate ajunge la 500 de lei pentru persoanele fizice care nu curăţă trotuarul din faţa locuinţei sau nu îndepărtează bucăţile de gheaţă de sub acoperişuri.

Citiți și: 

Cod galben de GER în jumătate de țară

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri