Pompierul în sutană. Preotul Gabriel Florea intervine la stingerea incendiilor din comuna Cornu Luncii

Data publicării:
parinte

Când focul ameninţă puţinul din gospodăriile sătenilor, părintele Gabriel Florea lasă deoparte cele cereşti şi pune pe el haina de pompier.

Povestea începe în urmă cu doi ani, când a asistat neputincios la drama unor familii din comună. În câteva ore, cinci case au ars complet pentru că pompierii n-au ajuns la timp.

Suferinţa consătenilor săi a fost prea mult pentru preotul Gabriel Florea. Şi-a vândut imediat tractorul şi cu banii obţinuţi - 2.5000 de euro - a cumpărat o maşină de pompieri.

A primit autospeciala tocmai din Franţa. Cei de la ISU i-au întins şi ei o mână de ajutor şi l-au iniţiat în tainele luptei cu flăcările.

Nu de puține ori, am avut plăcuta surpriză ca părintele Florea să ne sune, să ne anunțe că stăpînește situația și că putem întoarce echipajele noastre la bază, spre a fi redirecționate către alte situații de urgență apărute între timp”, povestește Alin Găleată, de la ISU Suceava.

Astfel că, în mai puţin de doi ani, părintele şi echipa sa de voluntari au salvat din foc 32 de gospodării. Printre cei care sar tot timpul în ajutorul sătenilor este şi fiul său în vârstă de doar 14 ani, Alexandru. „Eu sunt echipa lui de pompieri și-l ajut tot timpul”, spune Alexandru Florea.

„Bucuria că ai putut face ceva pentru semeni este mai mare decît orice osteneală”, este convins părintele Gabriel Florea.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri