Porci de vânzare la liceu

Data publicării:
porci

Viitorii tehnicieni veterinari spun că animalele crescute de ei sunt sănătoase pentru că sunt hrănite doar cu produse naturale.

Nicolae Iovan, elev: „Produse de la noi, de aici din cultură provenite, nu din alte locuri, sunt produse naturale, ecologice”.

Darius Șandru, elev: „Noi mergem și la cules, și la semănat, no, le măcinăm aici, avem moară, îi vindem, cu banii luați pe ei se cumpără utilaje, tratamente la porci, la vaci, la oi”.

Marius Șiler, director Colegiul Agricol Geoagiu: „Prin banii pe care îi luam de pe aceste animaleputem sa ne achitam și noi o serie de datorii pe care le avem, sau achiziționam furaje”.

Elevii din ultimul an de la Colegiul Agricol Geoagiu își petrec cele mai multe ore din zi, nu în sala de clasă, ci afară, la fermă. Trebuie să învețe cum se cresc animalele și cum se obține hrana cea mai sănătoasă.

Dorin Ghindeanu, elev: „Aici înveți multe, multe etape, facem baloți, totul este făcut de noi”.

Olimpia Marta, medic veterinar: „Este foarte important, pentru că ei, ca viitori tehnicieni, trebuie să se descurce foarte bine în producție”.

La ferma colegiului, elevii cresc acum peste 20 de porci, 20 de vaci şi aproape 40 de oi. Munca lor este lăudată și de localnicii din Geaogiu.

Localnic: „Îi foarte bine, că mai fac așa venituri la buget, și animalele lor sunt sănătoase”.

Localnic: „Or mai vândut și la târguri, or mai dat, și țin la ele, le mai duc iara vara acolo, au terenurile lor unde le pășunează”.

La Colegiul Agricol din Geaogiu sunt aproape 1200 de elevi. Absolvenții clasei a XII -a vor deveni tehnicieni veterinari, tehnicieni în agricultură sau lucrători în agricultura ecologică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri